CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تعیین ژنوتیپ چندشکلی ژنتیکی VNTR در ناحیه پروموتر ژن (XRCC5 (Ku80 با استفاده از روش آنالیز منحنی ذوب با تفکیک بالا (HRMA)

عنوان مقاله: تعیین ژنوتیپ چندشکلی ژنتیکی VNTR در ناحیه پروموتر ژن (XRCC5 (Ku80 با استفاده از روش آنالیز منحنی ذوب با تفکیک بالا (HRMA)
شناسه ملی مقاله: CIGS12_1014
منتشر شده در دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهرداد رجایی - دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشگاه شیراز، ایران
ایرج سعادت - استادیار بخش زیست شناسی، دانشگاه شیراز، ایران
مصطفی سعادت - استاد بخش زیست شناسی، دانشگاه شیراز، ایران

خلاصه مقاله:
ژن (XRCC5 (Ku80 به عنوان عضوی از مسیر Non-homologous end joining نقش مهمی در ترمیم آسیب های دورشته ای DNA برعهده دارد. چند شکلی ژنتیکی VNTR (rs61471712) در ناحیه پروموتر این ژن، قادر است بیان این ژن را تحت تأثیر قرار دهد. در مطالعات گذشته به منظور تعیین ژنوتیپ این چندشکلی از روش PCR سنتی و الکتروفورز ژل آگاروز استفاده شده است. روش آنالیز منحنی ذوب با تفکیک بالا (HRMA)، روشی نوین جهت تعیین ژنوتیپ تنوعات ژنتیکی می باشد. علی رغم قابلیت های بالای این روش، توانایی آن در شناسایی توالی های تکراری کوتاه پشت سرهم هنوز مشخص نیست. در مطالعه حاضر، DNA استخراج شده از خون محیطی 138 فرد داوطلب با روش های HRMA و ا لکتروفورز ژل آگاروز برای ناحیه پروموتر ژن XRCC5 تعیین ژنوتیپ گردید و نتایج کاملاً مشابهی به دست آمد. با توجه به نتایج این بررسی می توان نتیجه گرفت که روش HRMA می تواند به منظور تعیین ژنوتیپ دقیق و کامل توالی های تکراری کوتاه پشت سرهم مورد استفاده قرار گیرد.

کلمات کلیدی:
ژن (XRCC5 (Ku80، چندشکلی VNTR، تعیین ژنوتیپ، آنالیز منحنی ذوب با تفکیک بالا (HRMA)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/227280/