مقایسه ی چند شکلی طولی قطعات برشی (RFLP) 1800 جفت باز از خوشه ژنی آر.ان.ای ریبوزومی در فیتوپلاسماهای عامل جاروک یونجه و فیلودی گل همیشه بهار

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS12_0945
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 854
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلیرضا اسمعیل زاده حسینی

بخش تحقیقات گیاه پزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد

محمد صالحی

بخش تحقیقات گیاه پزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس

چکیده

جاروک یونجه مهمترین بیماری فیتوپلاسمایی در استان یزد می باشد که از گسترش و پراکندگی زیادی برخوردار است. از سال 1385 در کلکسیون گیاهان زینتی وابسته به مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد در شهرستان صدوق که در نزدیکی مزارع یونجه با آلودگی بالای جاروک بود بیماری فیلودی گل همیشه بهار مشاهده ماهیت فیتوپلاسمایی آن اثبات شد. مقایسه ی هضم آنزیمی محصول PCR مستقیم با جفت آغازگر P1/P7 (1800 جفت باز از خوشه ژنی اران ای ریبوزومی) که با استفاده از آنزیم های Mse1, HaeIII, Hinf1, Alu1 و Rsa1 انجام شد نشان داد که فیتوپلاسماهای عامل فیلودی گل همیشه بهار و جاروک یونجه از یکدیگر قابل تفکیک نیستند و هر دو متعلق به گونه ی پیشنهادی Candidatus phytoplasma aurantifolia می باشند. با توجه به نتایج این آزمایش و اطلاعات قبلی در زمینه ی آزمون الایزا با آنتی بادی چندهمسانه ای جاروک یونجه و مقایسه ی هضم آنزیمی محصول پی سی آر دو مرحله ای با ؛ازگرهای R16F2n/R16R2 (1200 جفت باز) به نظر می رسد ماهیت فیلودی گل همیشه بهار و جاروک یونجه یکسان باشد.

کلیدواژه ها

فیتوپلاسما، پی سی آر، Candidatus phytoplasma aurantifolia

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.