مطالعه محتوای اسید آمینه ای و نحوه اشتقاق ایزوفرم های متالوتیونین در یوکاریوت ها

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS12_0784
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2943
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده سحر مرتضوی فارسانی

داشجوی کارشناسی ارشد رشته ژنتیک دانشگاه شهرکرد

علی محمد احدی

عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد گروه ژنتیک

بهناز صفار

عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد گروه ژنتیک

هدا آیت

عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد گروه ژنتیک

چکیده

متالوتیونین ها خانواده ای از پروتئینها با وزن مولکولی پائین، عنی از سیتئین با قابلیت اتصال به فلزات هستند. این پروتئین ها عملکردهای متنوعی مانند خنثی سازی اثر سمی فلزات و خاصیت آنتی اسیدانی دارند. ساختمان این پروتئین ها شامل دو موتیف α و β می باشد. ژن های کد کننده ی متالوتیونین در یوکاریوت ها اغلب با کپی های بسیار وجود دارند. دانشمندان متالوتیونین های پستانداران را در چهار گروه دسته بندی کرده اند و آنها را به صورت Mt3, Mt2, Mt1 نشان می دهند. مطالعات نشان داده است که این ژن ها حاصل مضاعف شدن یک ژن اجدادی می باشند. از میان این ایزوفرم ها، متالوتیونین 3 دارای عملکردهای منحصر به فرد مانند جلوگیری از جوانه زدن بیش از حد نورون ها، می باشد. مطالعات نشان داده است که موتیف β برای عملکرد این ایزوفرم، ضروری است. در این مطالعه از طریق نرم افزارهای بیوانفوماتیکی به نحوه ی اشتقاق چهار ایزوفرم متالوتیونین در یوکاریوت ها، بررسی ترکیب آمینواسیدی و تفاوت های توالی آمینواسیدی Mt3 با دیگر متالوتیونین ها، پیش گویی ساختار سه بعدی متالوتیونین 3 انسانی و مطالعه ی تفاوت های ساختاری متالوتیونین 3 با متالوتیونین 2، پرداخته شده است. با توجه به نتایج بدست آمده، ابتدا ژن اولیه کد کننده ی Mt4 و ژن اولیه ی Mt2, Mt1 و Mt3 از یک ژن اجدادی مشتق شده اند و سپس ژن کد کننده ی Mt3 و ژن اولیه Mt1 و Mt2 حاصل شده اند. مطالعه ی تفاوت ساختاری متالوتیونین 3 با متالوتیونین 2 نشان داد که ایت تفاوت می تواند به علت وجود پپتید ETCPCP باشد، بنابراین این پپتید برای عملکرد Mt3 ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

متالوتیونین، ساختار، مضاعت شدگی، محتوای اسید آمینه ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.