بررسی سطوح گلوئیدی نمونه های Ae.crassa ایران با استفاده از روش فلوسیتومتری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS12_0709
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 722
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهجت محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه اصلاح نباتات، تهران، ایران

محمدجعفر آقایی

استادیار پژوهش،موسسه تحقیقت اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج

محمود خسروشاهلی

استاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

فروزش حسینی روزبهانی

چکیده

گندم نان Triticum aestivum و خویشاوند وحشی آن Aegilops crassa در ژنوم D مشترک هستندو بسیاری از صفات مهم Triticum aestivum توسط ژنوم D کنترل می شود، تنوع ژنتیکی ژنوم D گندم نان به نسبت کم است. در این تحقیق هدف تعیین سطوح پلوئیدی نمونه های مشکوک به هگزاپلوئیدی و مقایسه با نمونه های نرمال تتراپلوئید Ae. Crassa می باشد. مواد گیاهی مورد بررسی شامل 42 رقم از گونه ی Ae. Crassa می باشد که از بانک ژن ملی گ یاهی ایران تهیه شدند، نمونه ها در مزرعه بانک ژن ملی ایران کشت شدند. در بررسی مرفولوژی نمونه ها تنوع زیادی مشاهده شد اما این تفاوت آنقدر زیاد نبود که نشان دهنده دوگونه متمایز باشد، سپس به منظور تعیین سطح پلوئئدی محتوال DNA، نمونه ها بادستگاه فلوسیتومتری بررسی شدند و برای میانگین پیک GI تنوع مشاهده شد، میان نمونه ها دو گروه متمایز تشخیص داده شد که دارای تفاوت واضح در محتوای DNA هستند. بنابراین بنظر می رسد دو سیتوتیپ با سطوح پلوئیدی متفاوت از این گونه در ایران وجود دارد.

کلیدواژه ها

؛ Aegilops crassa، سطح پلوییدی، فلوسیتومتری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.