کاربرد سنگ در محیط های شهری و تأ ثیر آن بر زیبایی شهر ها

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری سنگهای ساختمانی و صنایع وابسته
  • کد COI اختصاصی: STONE01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 12418
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید مهدلوئی

دانشجوی کارشناسی مهندسی فضای سبز دانشگاه آزاد اسلامی واحد و عضو

فریبرز مهدوی طباطبائی فرد

کارشناس ارشد معماری و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد و ع

چکیده

سنگ یکی از نخستین عناصر طبیعت است که بشر به کار برده است و در سفر تاریخی هزاران ساله ی آدمی همواره در کنار او بوده است. در هیچ دوره ای سنگ اهمیتش را برای انسان از دست نداده است. اینک در اوایل هزاره ی سوم میلادی، به رغم تمامی پیشرفت های فنی و فتوحات علمی، آدمی بیش از پیش نیاز به جستجوی ریشه های خود را حس می کند. ماشین به دگرگون شدن و دگرگون کردن ادامه می دهد، لیکن سنگ همچنان حامل میراث ها و آرمان های بزرگ و جاودانه ی انسان است. متأسفانه امروزه در طراحی فضاهای شهری توجه کمتری به مواد طبیعی می شود و بیشتر از مصنوعات استفاده می گردد که علت اصلی این امر سهولت و آسانی کار می باشد، اما با بررسی بیشتر می توان به روشنی دریافت که استفاده از مصالح طبیعی مانند سنگ در طراحی های شهری هم زیباتر و هم مقرون به صرفه تر خواهد بود و دوام و ماندگاری بیشتری نیز خواهد داشت. این مصالح طبیعی وقتی که در محیط های شهری به کار می روند و مدتی از استفاده آنها می گذرد، پیر می شوند و نجابت بیشتری می یابند و با طبیعت در می آمیزند، و وقتی هم که وقاری شکوهمند پیدا می کنند زوال می یابند ولی پیری، مصالح مصنوعی را پست می سازد و به زباله تبدیل می کند. ما نیز در این مقاله در نظر داریم که سنگ را به عنوان یک جایگذین عالی برای بسیاری از مصالح مصنوعی از جمله بکوک ها و جداول سیمانی معرفی نماییم که ضمن زیبایی و هماهنگی بیشتر با طبیعت، دارای کیفیت بهتری بوده و دوام و ماندگاری بیشتری نیز دارد و استفاده از آن در دراز مدت از نظر اقتصادی فوق العاده مقرون به صرفه خواهد بود.

کلیدواژه ها

سنگ، محیط شهری، مصالح طبیعی، زیبایی شهر، سنگ فرش.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.