ذخیره سازی حرارتی در سیستمهای خورشیدی با استفاده از تلفیق مواد ذخیره سازی پرظرفیت

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مدیریت انرژی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENERGYCONF03_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 776
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا شمشیری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

حمید ممهدی هروی

استاد یار، دانشکده فنی مهندسی، گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

چکیده

کاربردهای حرارتی، با توجه به عملکرد بالای خود در ذخیره انرژیو راندمان تبدیل انرژی در زمینه انرژی خورشیدی بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. در این کاربردها، کلکتور انرژی خورشیدی و سیستم های ذخیره سازی انرژی حرارتی دو جزء اصلی هستند. در این مقاله تمرکز بر روی ذخیره سازی حرارتی در کاربردهای خورشیدیاست. با توجه به مشکل رسانایی حرارتی در مواد تغییر فاز، روشی جهت بهبود این کاستی پیشنهاد گردیده است که تلفیق ذخیره سازی حرارت نهان و محسوس می باشد. نتایج شبیه سازی عددی این طرح با نتایج یک مقاله چاپ شده مقایسه شد و تطابق خوبی بین آنها مشاهده گردید. سپس طرح جهت سه سیستم ذخیره سازی حرارت نهان به صورت سری ، ذخیره سازی حرارت نهان به صورت سری به همراه سیال حرارت محسوس واسطه و ذخیرا سازی حرارت نهان تکی به همراه سیال حرارت محسوس واسطه مورد بررسی قرار گرفت و این نتایج حاصل گردید: نرخ مبادله حرارت در ذخیره سازی حرارت نهان به صورت سری به همراه سیال حرارت محسوس واسطه در مقایسه با ذخیرا سازی حرارت نهان تکی به همراه سیال حرارت محسوس واسطه ، حدود 77/45% بیشتر می باشد، نرخ مبادله حرارت در ذخیره سازی حرارت نهان به صورت سری حدود 5/7% کمتر از ذخیره سازی حرارت نهان به صورت سری به همراه سیال حرارت محسوس واسطه و 79/36% بیشتر از ذخیرا سازی حرارت نهان تکی به همراه سیال حرارت محسوس واسطه است، راندمان اگزرژی در ذخیره سازی حرارت نهان به صورت سری به همراه سیال حرارت محسوس واسطه در مقایسه با ذخیرا سازی حرارت نهان تکی به همراه سیال حرارت محسوس واسطه همیشه بالاتر نیست و در رنج حدود 03/7-% تا 31/33+% تغییر می نماید، راندمان اگزرژی تقریبا در کل بازه زمانی در ذخیره سازی حرارت نهان به صورت سری کمتر از ذخیرا سازی حرارت نهان تکی به همراه سیال حرارت محسوس واسطه و ذخیره سازی حرارت نهان به صورت سری به همراه سیال حرارت محسوس واسطه است، تقریبا همیشه نرخ انتقال اگزرژی در ذخیره سازی حرارت نهان به صورت سری به همراه سیال حرارت محسوس واسطه بیشتر از ذخیرا سازی حرارت نهان تکی به همراه سیال حرارت محسوس واسطه است و این افزایش تقریبا بیشتر از 35% می باشد و نرخ انتقال انرژی در ذخیره سازی حرارت نهان به صورت سری تقریبا در تمام بازه زمانی کمتر از ذخیرا سازی حرارت نهان تکی به همراه سیال حرارت محسوس واسطه و ذخیره سازی حرارت نهان به صورت سری به همراه سیال حرارت محسوس واسطه است.

کلیدواژه ها

ذخیره سازی حرارتی سری، مواد تغییر فاز، حرارت نهان، حرارت محسوس، اگزرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.