بررسی و مقایسه سیستم تصفیه آب به روش اسمز معکوس و تعویض یونی و اثرات آن بر محیط زیست

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مدیریت انرژی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENERGYCONF03_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2899
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نعمت اله اسدی

کارشناس ارشد محیط زیست، گچساران شرکت بهره برداری نفت و گاز اداره گاز و گاز مایع

سمیه رضاتوفیقی

کارشناس ارشدمهندس یکشاورزی

زهرا معصومی

کارشناسی حقوقی

عبدالرسول رضایی

کارشناسی ارشدصنایع

چکیده

واحدهای تولید آب بدون املاح (DM ) درصنایع نفت وگاز از اهمیت بالایی برخوردار می باشند . تولید آب DM با کیفیت مناسب نقش مهمی در فرآیند شیرین سازی گاز و تولید گازمایع در مجتمعهای گازوگازمایع 1300/1200 شرکت بهره برداری نفت وگازگچساران دارد . در مجتمع های ذکر شده از ابتدای راه اندازی در سال 1383 از روش تولید آب بوسیله مجموعه برجهای حاوی رزینهای تعویض یونی استفاده گردیده است که به دلیل طراحی ونصب نامناسب و استفاده از تجهیزات نامرغوب این سیستم از بدو راه اندازی با مشکلات عدیده ای روبرو گردید ودر ادامه عملیات خسارات زیست محیطی ، اقتصادی و انسانی بسیاری برای شرکت به همراه داشته است . با توجه به موارد بالا و پس از بررسی روشهای دیگر تولید آب DM و مقایسه آنها با همدیگر توسط کارشناسان شرکت روش تولید آب DM با استفاده از اسمز معکوس (RO) و رزینهای تبادل یونی سختی گیر پیشنهاد ، طراحی ، اجراءو راه اندازی گردید که علاوه بر صرفه جویی اقتصادی ناشی از مصرف موادشیمیایی از خسارات زیست محیطی بر محیط کارخانه و حوادث پرسنلی نیز جلوگیری نموده است .نتایج حاصل ازاین تحقیق نشان داد که تصفیه آب به روش اسمز معکوس در مقایسه با تبادل یونی از راندمان بالاتری برخوردار است و معایب ذکر شده در روش تبادل یونی را در این سیستم کاهش داده است.

کلیدواژه ها

آب بدون املاح(DM) ، اسمز معکوس ، تبادل یونی، اثرات زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.