بررسی تکاملی تغییرات کیفی آب زیرزمینی در دشت بیرجند طی سالهای 1376 تا 1389
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: ICEGE07_278
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 955
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف معدن، دانشگاه بیرجند
استادیار گروه مهندسی معدن، دانشگاه بیرجند
ارشناس ارشد آموزشی گروه مهندسی معدن، دانشگاه بیرجند
کارشناس ارشد مهندسی اکتشاف معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود
چکیده
مطالعه کیفیت آبهای زیرزمینی و شناخت عوامل تأثیرگذار بر آن از مهم ترین موضوعات در بحث آب های زیرزمینی است. در مقاله حاضر، سعی بر آن است تا با بررسی شرایط کیفی نمونههای آب برداشت شده از تعداد 11 حلقه چاه انتخابی در دشت بیرجند در سالهای 1376 و 1389 و مقایسه نتایج حاصل، وضع کلی تغییرات کیفی و عوامل مؤثر بر آن شناسایی گردد. بدین جهت پس از توصیف آماری کاتیونها و آنیونهای اصلی، مقادیر TH و EC ،TDS و.... نوع و تبپ کیفی آب از طریق نمودار هیدروشیمیایی پایپر و روش های آماری مشخص گردیده است. همچنین مقادیر شاخص کیفی آب برای دو سال مذکور محاسبه و مقایسه گردیده است. نتایج کلی، حاکی از افزایش مقادیر TH و EC ،TDS در محدوده غیر مجاز، تمایل بیشتر آب به حالت سختی دائم و بهبود شاخص کیفی در بیش از نیمی از نمونههاست. این مسئله، میتواند در نتیجه تغییر در تأثیر سازند های زمین شناسی و در نتیجه انحلال بیشتر کانیهای کلسیک (چون آهک) و کلروره و کاهش انحلال یا تهنشست کانیهای سولفاته چون ژیپس و... به سبب عواملی چون بهرهبرداری بیش از حد و عدم تغذیه کافی آبخوان و در نهایت کاهش سطح ایستابی باشد. نتایج چنین مطالعاتی میتواند جهت مدیریت زیست محیطی و بهرهب رداری بهتر از منابع آب زیرزمینی بکار گرفته شود.کلیدواژه ها
آبهای زیرزمینی، کیفیت، زمین شناسی، آبخوان دشت بیرجندمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.