بررسی تغییرات آلاینده نیترات در ابتدا و انتهای فصل خشک سال آبی 88-1389 در دشت رامهرمز

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE07_273
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 699
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد هیدروژئولوژی.

منوچهر چیت سازان

دکترای مدیریت منابع

سعادت رستگار زاده

دکترای شیمی تجزیه.

یحیی میرزایی

دانشجوی دکترای هیدرولوژی دانشگاه شهید چمران، دانشکده علوم زمین، اهواز

چکیده

آبهای زیرزمینی از مهمترین منابع تأمین آب شرب در جهان به حساب می آیند. استفاده بیش از حد منابع طبیعی و تولید فراوان مواد زاید در جامعه مدرن، آبهای زیرزمینی را مورد تهدید قرار داده و سبب آلودگی زیادی گردیده است. یکی از مهمترین آلاینده هایی که ممکن است در اثر عملکرد انسان وارد آب زیر زمینی شود نیترات است. افزایش نیترات میتواند موجب بیماری مت هموگلوبینیا و نیز سندوروم نوزاد کبود شود. در این پژوهش طی شش ماه متوالی از یازده چاه کشاورزی دشت رامهرمز نمونه گیری به عمل آمد. دشت رامهرمز در 90 کیلومتری شرق اهواز در نیمه شرقی استان خوزستان و در جنوب غربی ایران واقع شده است. پس از نمونه گیری تغییرات زمانی نیترات در طی دوره مورد نظر که در برگیرنده فصل خشک میباشد، بررسی گردید و مشخص شد که در طی تغییرات زمانی، بر خلاف انتظار با افزایش نیترات رو برو هستیم. در تغییرات مکانی نیز نیترات در جهت جریان و با دور شدن از منبع تغذیه که رودخانه است افزایش می یابد. با آگاهی از روند تغییرات نیترات میتوان برای کاهش میزان آن و نیز جلوگیری از آلوده شدن آن چاره اندیشی کرده و در جهت مدیریت بهینه کنترل کیفی آبخوان گام برداشت.

کلیدواژه ها

مت هموگلوبینیا، سندروم، نیترات، آلودگی، رامهرمز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.