بررسی مسئولیت های اخلاقی معلمان در فرآیند آموزش و تربیت از منظر فقه و حقوق اسلامی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
- کد COI اختصاصی: CASEP01_2496
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 63
نویسندگان
کارشناسی، فقه و حقوق اسلامی، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی مسئولیت های اخلاقی معلمان در فرآیند آموزش و تربیت از منظر فقه و حقوق اسلامی است. پژوهش بصورت مروری بوده و با مطالعه اسناد و متون موجود در این زمینه انجام شده است. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که اخلاق معلم از دیدگاه اسلام یکی از مهمترین موضوعاتی است که در محیط آموزشی باید موردتوجه قرار گیرد. اسلام به عنوان یک دین جهانی، اهمیت بسیاری به اخلاق و رفتار انسان ها در زندگی روزمره و همچنین در کارهای حرفه ای می دهد. در اسلام، معلم به عنوان راهنما و رهبری در زمینه آموزش و پرورش بر شاگردان محسوب می شود و از وی انتظار می رود که نه تنها دانش فنی و علمی خود را به دانش آموزان منتقل کند، بلکه با اخلاق و رفتار نیکو، مدرسه ای اخلاقی را نمایان کند. در اسلام، اخلاق معلم به عنوان یکی از پایه های اصلی تربیت نسل جوان تلقی می گردد. از معلم انتظار می رود که با اخلاق و رفتار نیکو، زندگی اسلامی را برای دانش آموزان الگو قرار دهد و آن ها را به سوی رشد روحی و معنوی هدایت کند. از جمله اخلاقی که در اسلام برای معلمان تاکید شده است عبارتند از: رحمت، عدل، شفقت، صداقت، امانتداری، تواضع و توجه به نیازهای دانش آموزان.به طور کلی، از معلمان انتظار می رود که به عنوان نمونه ای از اخلاق اسلامی، با رفتار و روحیه ایمانی خود، به بهترین شکل ممکن برای رشد و تربیت دانش آموزان و تقویت ارتباط آنها با اعتقادات دینی و اخلاقی جامعه، به کار بگیرند. امروزه فناوری از بخش های اساسی زندگی مدرن شده است و به عنوان یک ابزار قدرتمند در آموزش و یادگیری مورداستفاده قرار می گیرد. ارائه اهداف قابل دست یابی، تشویق ها و جوایز، انگیزه آموزشی را افزایش داده و تعهد دانش آموزان به یادگیری را بهبود می بخشد. این مهارت ها از اهمیت باالیی در آموزش و یادگیری برخوردارند و به ویژه در دوره ابتدایی، نقش مهمی دارند. تداوم و پایداری، یکی از مسائل مهم در آموزش و یادگیری است.کلیدواژه ها
مسئولیت های اخلاقی, معلمان, فرآیند آموزش و تربیت, فقه و حقوق اسلامیمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.