تحلیل ادراک معلمان استان سیستان وبلوچستان درباره اهمیت کیفیت تدریس درنظام آموزشی مدارس ابتدایی ( سال تحصیلی ۱۴۰۴- ۱۴۰۳ )
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
- کد COI اختصاصی: CASEP01_2434
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 63
نویسندگان
آموزشگاه
استاد دانشگاه فرهنگیان اسنان کرمان
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی و تحلیل ادراک معلمان استان سیستان و بلوچستان درباره اهمیت کیفیت تدریس در مدارس ابتدایی انجام شده است. در این مطالعه، به بررسی دیدگاه معلمان در خصوص اهمیت کیفیت تدریس، عوامل موثر بر کیفیت تدریس، چالشهای موجود در این زمینه و راهکارهای بهبود کیفیت تدریس پرداخته شده است. در این پژوهش، از روش پدیدارشناسی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه معلمان و کارشناسان دوره ابتدایی استان سیستان و بلوچستان که در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ مشغول به کار بوده اند می باشد. برای گردآوری داده ها، مصاحبه های نیمه ساختار یافته با ۱۲ (نفر ۷ زن - ۵ مرد) از معلمان مقطع ابتدایی و کارشناسان مرتبط استان سیستان و بلوچستان که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند صورت گرفته است. تحلیل داده ها بر اساس روش تحلیل پدیدارشناسی صورت گرفت. یافته های این پژوهش به ۹ مضمون اصلی و ۲۹ مضمون فرعی اشاره دارد. اولین مضمون اصلی، اهمیت کیفیت تدریس می باشد که ارتباط تنگاتنگی با موفقیت تحصیلی و رضایتمندی دانش آموزان در یادگیری دارد. دومین مضمون اصلی عوامل موثر بر کیفیت تدریس است. سومین مضمون اصلی، چالشهای معلمان در ارتقای کیفیت تدریس می باشد. چهارمین مضمون، نقش خانواده و جامعه در کیفیت تدریس است. پنجمین مضمون، راهکارهای بهبود کیفیت تدریس است. ششمین مضمون به اهمیت مهارتهای ارتباطی معلمان اشاره دارد. هفتمین مضمون، پیشنهادات معلمان برای بهبود شرایط آموزشی است. هشتمین مضمون نقش مدیران در بهبود کیفیت تدریس. ونهایتا نهمین مضمون تاثیر کیفیت تدریس بر آینده دانش آموزان می باشد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که هرچند معلمان به اهمیت کیفیت تدریس آگاه هستند، اما موانعی همچون کمبود منابع، نداشتن انگیزه کافی، مشکل زیرساختها و نبود آموزشهای تخصصی مانع از تحقق این هدف می شود. همچنین، توجه به مشارکت فعال خانواده ها و جامعه در فرآیند آموزش و همکاری بیشتر بین مدارس و محیط های اجتماعی به عنوان عوامل کلیدی در بهبود کیفیت تدریس مطرح شده است.کلیدواژه ها
کیفیت تدریس, ادراک معلمان, نظام آموزش مدارس ابتداییمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.