پهنه بندی خطر زمین لغزش با استفاده از سه پارامتر جنس، شیب و بارش باران (مطالعه موردی نقشه چهارگوش بروجن)
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: ICEGE07_180
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 921
نویسندگان
دانشگاه تربیت معلم، دانشکده علوم، تهران
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، تهران
دانشگاه تربیت معلم، دانشکده علوم، تهران
چکیده
زمین لغزش یکی از خطرات طبیعی به شمار می رود که هر ساله خسارات جانی و مالی فراوانی را به همراه دارد . استان چهارمحال و بختیاری جزء مناطق کوهستانی و پر باران کشور محسوب می شود. یکی از مخاطراتی که همواره این مناطق را تهدید می کند، ناپایداری های دامنه ای است. با توجه به شرایط خاص این استان اهمیت مطالعه زمین لغزش دو چندان می شود. در این مقاله با استفاده از نرم افزار Arc Gis و با استفاده از الگوی Fishnet نقشه های زمین شناس ی 1:100000 چهارگوش بروجن رقومی گردید، رخنمون های آبرفتی از رخنمون های سنگی تفکیک و سپس این رخنمون ها بر اساس ستون چینه شناسی (نسبت به زمان) از هم جدا و به ازای سن وزن ده ی شدند . همچن ین با استفاده از نقشه ها ی رقومی چینه شناسی (نسبت به زمان) از هم جدا و به ازای سن وزن ده ی شدند . همچن ین با استفاده از نقشه ها ی رقوم ی 1:25000 مدل ارتفاع رقومی DEM منطقه تهیه و پهنه بندی شیب انجام شد. بازه شیب بین 50-20 از نظر هندسی محدوده مستعد رانش تعریف شده است. با توجه به داده های هواشناسی و آمار بارندگی برای محدوده مور د نظر نقشه پهنه بندی بارش تهیه شد . با استفاده از داده های اطلاعاتی شیب، جنس، بارش، و ترکیب وزنی آن ها بر اساس الگو ی Fishnet پهنه بندی زمین لغزش در این محدوده انجام شد.کلیدواژه ها
زمین لغزش، شیب، بارش، پهنه بندیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.