بررسی عوامل زمینه ساز بروز افت تحصیلی در دانش آموزان و ارائه راهکارهایی جهت پیشگیری از پیامدهای نامطلوب آن

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: CASEP01_2348
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 80
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان فریدون نژاد

دکترای تخصصی، روانشناسی تربیتی، شاغل در آموزش و پرورش شهر تهران و مدرس دانشگاه فرهنگیان تهران. ایران

نرگس دهقانیان

دانشجوی کارشناسی پیوسته، آموزشدانش آموزان با نیازهای ویژه، دانشگاه فرهنگیان واحد پردیس نسیبه تهران، ایران.

چکیده

افت تحصیلی، کاهش عملکرد تحصیلی دانش آموز از سطح رضایت بخش به سطح نامطلوب است. پژوهش حاضر با هدف کاوش در بررسی عوامل زمینه ساز بروز افت تحصیلی در دانش آموزان و ارائه راهکارهایی جهت کاهش، پیشگیری یا جلوگیری از پیامدهای این پدیده نامطلوب صورت گرفته است. پژوهش از نوع کیفی-توصیفی می باشد و به روش روایتی و با استفاده از منابع کتابخانه ای و بررسی اسناد مکتوب و متون علمی و جهت تحلیل داده ها از روش نظریه ی مبنایی و با استفاده از کدگذاری سه مرحله ای انجام شده است. نتایج نشان داد که علل افت تحصیلی به عدم کوشش و در اصل مسائل فردی و سپس مسائل خانوادگی، اجتماعی، آموزشی و روانشناختی مربوط می شوند. نداشتن اعتماد به نفس کافی، عدم برنامه ریزی دقیق از لحاظ زمان و میزان مطالعه روزانه، عدم انگیزش درونی برای تحصیل و مطالعه، نداشتن هدف واقعی و عینی و روشن از تحصیل، نداشتن روش مطالعه مناسب برای دروس مختلف، عدم وجود مهارت درست مطالعه، عوامل فیزیولوژیکی و... نیز دخیل هستند. این موضوع یکی از مشکلات عمده ی نظام های آموزشی در دنیای کنونی است به طوری که هر سال مقادیر زیادی از امکانات مالی و نیروهای انسانی، آموزشی و پرورشی به این معضل اختصاص می یابد و علاوه بر این پیامدهای فردی، اجتماعی و خانوادگی را نیز به دنبال دارد. از جمله راهکارهای مفید و کاربردی می توان به راهکارهای فردی، خانوادگی، آموزشی، سازمانی، پژوهشی و اجتماعی اشاره کرد که شامل موارد وابسته به خود دانش آموز، والدین، معلمین و تقویت مهارت ها و دانش آنان، رسیدگی و نظارت سازمان آموزش و پرورش به مدارس و اهمیت به نظام آمورشی و موارد پژوهشی مثل کتب درسی و در نهایت راهکارهای مربوط به اجتماع از جمله انتخاب دوست، درمان، جامعه و سطح سلامت آن می باشد.

کلیدواژه ها

افت تحصیلی, دانش آموزان, آموزش و پرورش, پیشرفت تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.