اثر تنش روی پاشنه شیب بر ناپایداری شیروانی های خاکی (مطالعه موردی روستای کمرود)
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: ICEGE07_168
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1163
نویسندگان
کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
دانشیار، پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، تهران
چکیده
روستای کمرود روی شیبی قرار دارد که مستعد لغزش می باشد. تحلیل پایداری این شیب از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است زیرا لغزش یا شکست این شیب می تواند باعث ایجاد خسارت های عمده مالی و جانی شود. در این خصوص مطالعات با هدف تعیین تأثیر عوامل و پارامترهای موثر در ناپایداری این شیب صورت گرفته است . از آنجایی که فرسایش آبی به سرعت مورفولوژی ناحیه را تحت تأثیر قرار می دهد و با توجه به ارتباط پایداری شیب با تنش روی پاشنه شیروانی این مقاله به بحث در مورد نقش کاهش تنش در ارتباط با پارامتر ارتفاع خاک روی پاشنه شیروانی می پردازد. برای این منظور پس از مطالعات سطحی و زیر سطحی انجام گرفته، پارامترهای فیزیکی و مقاومتی توده مستعد لغزش تعیین شده است سپس با استفاده از مدل سازی توسط نرم افزار 5.00 FLAC 2D در مدل ساختاری الاستو پلاستیک ، به همراه معیار گسیختگی موهر-کولمب به بررسی رفتار تنش کرنش خاک پرداخته شده است. در نهایت روند بارگذاری روی پاشنه شیب در مقابل جابجایی افقی تشریح شد و مشخص شد که در یک بازه کوچک سه متری ارتفاع توده خاک روی پاشنه شیر وانی می تواند بسیار حساس و نقش تعیین کننده ای در ناپایداری شیروانی ایفا کند.کلیدواژه ها
پایداری شیروانی، پاشنه شیروانی، کمرود، زمین لغزشمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.