بررسی تزریقپذیری بند تاریخی اخلمد با استفاده از روش مقدار جذب ویژه

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE07_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 739
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام سادات خالقی میران

دانشگاه فردوسی، دانشکده علوم، مشهد

محمد غفوری

دانشگاه فردوسی، دانشکده علوم، مشهد

غلامرضا لشگری پور

دانشگاه فردوسی، دانشکده علوم، مشهد

عباسعلی قزلسوفلو

شرکت مهندسین مشاور کاوش پی، مشهد

چکیده

کشور ایران از جمله کشورهای قدیمی پیشرو در صنعت سدسازی در دنیا به شمار میرود و آثار بیشمار بندهای قد یمی را می توان در گوشه و کنار این سرزمین یافت. گذر زمان، افت کیفی مصالح سازنده، عدم توجه به آس یبهای وارده و ارزش فرهنگی تاریخی بندها از جمله عواملی است که نشانگر لزوم مرمت و بازسازی بندهای تار یخی ای ران است . بند تار یخی اخلمد نمونهای از بندهای پایهای ایران می باشد که در فاصله 17 کیلومتری جنوب غرب شهر چناران در استان خراسان رضوی واقع شده است. در این مقاله تزریقپذیری توده سنگ ساختگاه بند اخلمد بر پایه روش جذب ویژه مورد بررسی قرار گرفته است. بررسی تزریق پذیری بر مبنای فاکتور جذب ویژه نشان داد که توده سنگ در جناح چپ و سنگ بستر پ ی بند، تزریق پذیر است. توده سنگ جناح راست نیز در مقاطع مختلف، تزریق پذیری متفاوت دارد.

کلیدواژه ها

بند تاریخی اخلمد، پارامتر جذب ویژه، تزریق پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.