بررسی خصوصیات زیر سطحی مخزن و ساختگاه سد زیرزمینی بشیران با استفاده از روش مقاومت ویژه

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE07_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید هاشمی احمد آباد

دانشگاه بیرجند، گروه مهندسی معدن، بیرجند

غلامرضا نوروزی

دانشگاه بیرجند، گروه مهندسی معدن، بیرجند

حسن ضیاء

دانشگاه بیرجند، گروه مهندسی معدن، بیرجند

چکیده

روش سونداژزنی مقاومت ویژه الکتریکی قائم با آرایه الکترودی شلومبرژه یکی از بهترین روش ها برای بررسی لایه ها و ساختارهای زیر سطحی به ویژه در اعماق کم و در کاربردهای زمین شناسی مهندسی و ژئوتکنیک می باشد. با استفاده از این روش می توان اطلاعات زمین شناسی سودمندی از قبیل تغییرات ضخامت لایه ها، ویژگیهای فیزیکی آنها، توپوگرافی سنگ بستر و وضعیت تکتونیکی محدوده مورد مطالعه بدست آورد . در این تحقیق ویژگیهای مخزن و ساختگاه سد زیرزمینی بشیران با استفاده از روش سونداژزنی مقاومت ویژه الکتریکی قائم مورد بررسی قرار گرفت ه است . بر اساس اطلاعات به دست آمده، منطقه از دو بخش آبرفت و سنگ کف تشکیل شده است. آبرفت از گراولهای دانه متوسط تا دانه درشت همراه مقادیر متفاوت رس، ماسه و سیلت تشکیل شده که با توجه به تغییرات جانبی و عمقی در دانه بندی آبرفت و نیز تاثیر آبهای زیرزمینی به لحاظ اختلاف در مقاومت ویژه به چند قسمت تقسیم شده. سنگ کف بطور عمده از نوع سنگ آذرین و کنگلومرا با بین لایه های رسی و آندزیت تشکیل شده است. افزایش ناگهانی ضخامت رسوبات در محدوده مورد مطالعه باروند شمالی- جنوبی می تواند دال بر وجود گسلی احتمالی باشد.

کلیدواژه ها

ژئوالکتریک ، سد زیرزمینی بشیران، مقاومت ویژه، شلومبرژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.