بررسی لایهبندی زیرسطحی با استفاده از دادههای لرزهنگاری شکست مرزی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEGE07_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 859
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی استکی

دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، شاهرود

ابوالقاسم کامکارروحانی

دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، شاهرود

اسماعیل اسحقی

دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک، شاهرود

چکیده

روش لرزهنگاری شکست مرزی (انکساری ) به عنوان یک روش مؤثر و قوی ژئوفیزیکی در شناسایی لایه بندی های زیرسطحی کاربرد روزافزونی در پروژههای مهندسی پیدا کرده است. در این روش با ارسال امواج لرز های به درون زمین و دریافت امواج منکسره از لایهها توسط ژئوفونهای برداشت به بررسیهای زیرسطحی پرداخته میشود . در این تحقیق با استفاده از دادههای لرزهنگاری شکست مرزی به بررسی لایهبندی زیرسطحی و تعیین سنگ کف در محدوده سد آقبلاغ از توابع شهرستان بروجن در استان چهارمحال و بختیاری پرداخته شده است. دادههای برداشت شده با استفاده از نرم افزار WinSism تفسیر شد که با بررسی نتایج حاصله مشخص گردید زمین مورد مطالعه شامل دو لایهبندی عمده می باشد . لایه سطحی که متشکل از رسوبات واریزهای بوده و در آن موج با سرعت کمتری جابجا میشود. سنگ کف نیز در منطقه از عمقی کمتر از 20 متر شروع میشود که مشخصه آن در بررسی انجام گرفته سرعت سیر بالای امواج لرزه ای در این قسمتها میباشد.

کلیدواژه ها

روش لرزهنگاری شکست مرزی، سرعت سیر امواج، لابهبندی زیرسطحی، عمق سنگ کف، تفسیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.