رابطه ی بین تدریس تحول آفرین با اشتیاق شغلی معلمان دوره ابتدایی شهرستان هشترود

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای روانشناسی، مشاوره، آموزش و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPEB08_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی ستاری

کارشناسی ارشد علوم تربیتی گرایش برنامه ریزی درسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی

امیرحسین محمد داودی

دکتری تخصصی مدیریت آموزشی، دانشیار گروه مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه

چکیده

پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین تدریس تحول آفرین با اشتیاق شغلی معلمان دوره ابتدایی شهرستان هشترود می باشد. پژوهش حاضر از نظر ماهیت، توصیفی از نوع همبستگی و از حیث هدف، کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، میدانی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه معلمان دوره ابتدایی شهرستان هشترود (اعم از رسمی و غیر رسمی) در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ تشکیل می دهند؛ که تعدادشان ۴۸۶ نفر (۲۹۴ زن و ۱۹۲ مرد) می باشد. برای تعیین حجم نمونه از جدول کرجسی و مورگان استفاده شده و تعداد ۲۱۵ نفر (۱۳۰ زن و ۸۵ مرد) به عنوان نمونه، با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده برای جمع آوری داده ها، پرسشنامه اشتیاق شغلی سالوناوا-شوفلی و پرسشنامه تدریس تحول آفرین بوجامپ می باشد. روایی ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش به تایید اساتید دانشگاه و متخصصان آموزشی رسیده است و برای اعتبارپذیری ابزارها نیز از تکنیک ضریب آلفا ی کرونباخ استفاده شده که به ترتیب ۰.۹۴۳ و ۰.۹۴۵ برآورد شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف استاندارد و...) و آمار استنباطی داده ها (رگرسیون خطی ساده و رگرسیون چندگانه به روش همزمان) با استفاده از نرم افزار spss۲۶ استفاده گردیده است. یافته های پژوهش نشان داد که رابطه بین تدریس تحول آفرین و اشتیاق شغلی، ۰.۶۰۳ بود، همچنین نتایج نشان داد اگر یک واحد به میزان نفوذ آرمانی اضافه شود مقدار ۰.۳۵۴ بر نمره اشتیاق شغلی اضافه می شود و اگر یک واحد به میزان انگیزش الهام بخش اضافه شود مقدار ۰.۲۶۸ بر نمره اشتیاق شغلی اضافه می شود. نتایج نشان می دهد که بین استفاده از تدریس تحول آفرین توسط معلمان و اشتیاق شغلی آن ها رابطه مثبت وجود دارد.

کلیدواژه ها

تدریس تحول آفرین, اشتیاق شغلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.