تاثیر نوع عملیات ذوب مجدد بر ساختار سوپرآلیاژ پایه نیکل ریختگی IN100

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و هفتمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن علمی ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES07_250
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 799
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

سیدمهدی عباسی

دانشیار دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

مریم مرکباتی

استادیار دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

معصومه سیف اللهی

استادیار دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

سوپرآلیاژIN 100جزء سوپرآلیاژهای پایه نیکل رسوب سخت شونده بوده که اساساً بصورت ریختگی تولید میشود. خواص مکانیکی مناسب این آلیاژ وابسته به تاریخچه ریختهگری و پارامترهای مناسب عملیات حرارتی است که ریزساختار و در نهایت خواص مکانیکی را متاثرمی سازد هدف ازتحقیق حاضربررسی روشهای مختلف تصفیه اد جمله در کوره تحت سرباره الکتریکیESR(و کوره قوس الکتریکی تحت خلا VAR( بر ریزساختار سوپرآلیاژ پایه نیکل ریختگی IN100 است. همچنین امر عملیات حرارتی انحلال کامل قبل اد انحلال جزئی بر روی شمشهای تصفیه شده موردارزیابی قرارگرفت نتایج نشان داد نمونه های هر دو شمش که مراحل تصفیه گوناگون را طی کرده و سیکل عملیات انحلالی کامل را قبل از انحلال جزئی وپیرسزای داشتهاند بهترین ریزساختاررا دارا میباشد. مورفولوژی فاد رسوبیy/ در این نمونهها به حالت مناسب مکعبی شده و همچنین درصد حجمی این فاز درمقایسه با سایرنمونهها بیشترین مقدار را دارد. همچنین این سیکل مورفولوژی و تودیع کاربیدهای بلوکی MCو مرددانهای 6M23C را نیز بهبود بخشیده است نتایج بیانگر آن است که شمش var شده به واسطه تشکیل حو چه مذاب کوچکتر در حین عملیات تصفیه نسبت به شمش ESR و درنتیجه سرعت انجماد آن دارای کسرحجمی کمتری ازفاد یوتکتیکγ//γ میباشد و همچنین در شمش ESRشده خطوط جدایش مرکزی مشاهده گردید که در شمش VARشده دیده نشد.

کلیدواژه ها

سوپرآلیاژ 100ESR ،VAR ،IN/ عملیات حرارتی، ریزساختار، درشت ساختار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.