تولید کامپوزیتهای زمینه فلزی با دقت ابعادی بالا از طریق فرآیند نوین قالبگیری تزریقی پودر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و هفتمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن علمی ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES07_161
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 736
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن عبدوس

دانشجوی دکتری مهندسی مواد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

حمید خرسند

استادیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

قطعات با هندسههای ظاهری دقیق و قابل تکرار در تولید، میتوانند با حداقل هزینه ممکن در مقایسه با سایر فرآیندها از طریق قالبگیری تزریقی پودر تولیدشوند. مشخصات و ویژگیهای بارز و جذاب فرآیند قالبگیری تزریقی پودر مشتمل بر دقت ابعادی بالا، کاهش دورریز مواد، امکان تولید قطعات با شکل پیچیده،صرفه اقتصادی در تیراژ بالا و امکان طراحی ریزساختار و تعیین نحوه توزیع عناصر آلیاژی و ذرات تقویتکننده میتوانند بطور سودمندانه برای ساخت انواع کامپوزیتها بکار روند. طبق رویکرد مذکور در سالهای اخیر، فعالیتهای جامعی در خصوص یافتن تواناییها و استعدادهای تکنولوژی قالبگیری تزریقی پودر در تولید کامپوزیتهای متنوع صورت پذیرفته است. کامپوزیتهایی که بطور وسیع مورد مطالعه قرار گرفتهاند اکثراً دارای زمینه فلز ی بوده و فولادها ی ضدزنگ، فلزات دیرگداز، ترکیبات بین فلزی و آلیاژهای سبک را شامل میشوند. در مطالعه حاضر در نظر است تا توانمندیهای فرآیند نسبتاً نوظهور قالبگیری تزریق ی پودر از نقطه نظر تولید کامپوزیتهای زمینه فلزی بررسی و تاثیر متغیرهای مهم آن بر خواص نهایی قطعات مورد ارزیابی قرار گیرد. همچنین ویژگی کامپوزیتهای تولی دشده بدین روش از لحاظ فرآیند، خواص، شکل و هندسه تقویتکننده تحت بررسی قرار خواهد گرفت. بررسیها نشان میدهند که قالبگ یری تزریق ی، روش ی توانمند در تولید کامپوزیتهای زمینه فلزی دارای هندسه ظاهری پیچیده میباشد که توام با رعایت جنبههای اقتصادی میتواند خواص مهندسی مورد نظر را به دقت در قطعه کامپوزیتی از طریق کنترل متغیرهای آن ایجاد نماید

کلیدواژه ها

قالبگیری تزریقی پودر، دقت ابعادی بالا،کامپوزیتهای زمینه فلزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.