بررسی و بهینه سازی عوامل موثر در فلوتاسیون زینکات روی به روش تاگوچی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و هفتمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن علمی ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES07_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 963
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نصراله نجیبی ایلخچی

دانشجوی کارشناسی ارشد سرامیک

کیانوش ترکزبان

کارشناس ارشد عمران، دانشگاه امیرکبیر

جواد مقدم

استادیار و عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی سهند

چکیده

در این تحقیق بهینه سازی عوامل موثر در فلوتاسیون روی از سولفات بازی روی حاصل از مرحله لیچینگ روی با عیار اولیه 11 % روی به روش تاگوچی مورد بررسی قرار گرفت. عیار اولیه روی موجود در محصول لیچینگ 11 % بوده است. پارامترهایی که جهت فلوتاسیون به کار گرفته شد، شامل: مقدار کلکتور و کف ساز، زمان فلوتاسیونpHنسبت جامد به مایع)S/L دور همزن و زمان آماده سازی بوده است. آزمایشات با در نظر گرفتن هفت عامل در دو سطح توسط آرایه ارتوگونالL8تاگوچی مورد بررسی واقع شد و در نهایت با انجام آنالیز واریانس و باقیماندهها، مدلی با بیشترین تطابق بر روی نتایج بدست آمده با تاکید بر تاثیر قابل توجه میزان کلکتور، زمان فلوتاسیون و دور همزنی برازش داده شد که این مدل قابلیت پیش بینی خوبی را از نتایج آزمایش به همراه داشت. در انتها با استفاده از شرایط بهینه پیشنهادی توسط مدلبرای انجام آزمایشات فلوتاسیون زینکات روی به صورت مقدار کلکتور و کف ساز هر کدام100)g/tزمان فلوتاسیون 31 دقیقه،pH=9 نسبت جامد به مایعS/Lبرابر با30/70دور همزنی 1221 دور در دقیقه و زمان آماده سازی 111 دقیقه ارائه گردید و تحت این شرایطعیار روی در محصول فلوتاسیون41/5% توسط مدل بدست آمد که اختلاف بسیار کمی را با مقدار واقعی 12 % بدست آمده از آزمایشات فلوتاسیون دارد و این امر بیانگر دقت بالای مدل انتخاب شده میباشد

کلیدواژه ها

فلوتاسیون، زینکات روی، بهینه سازی، تاگوچی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.