تهیه نانوساختارهای سولفید کادمیم: بررسی اثر دما و زمان لایه نشانی روی خواص آنها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مهندسی اپتیک و لیرز ایران
  • کد COI اختصاصی: NCOLE03_193
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1228
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم جمشیدی قلعه

گروه فیزیک دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

افسانه جودت

گروه فیزیک دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

توکل توحیدی

گروه فیزیک دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

چکیده

در این مقاله، لایه های نازک نانو ساختاری سولفید کادمیوم با استفاده از محلول های سولفات کادمیوم ، تیواوره و آمونیاک به روش لایه نشانی حمام شیمیایی بر روی زیرلایه های شیشه ای تهیه شده، تاثیر دما وزمان لایه نشانی بر ساختار، مورفولوژی و خواص اپتیکی نمونه ها بررسی شده است.الگوهای پراش اشعه X نشان می دهند که ساختار ها بلوری بوده و ترکیبیات هر دو شبکه هگزاگونال و مکعبی هستند. میکروسکوپ الکترونی برای بررسی مورفولوژی سطح لایه ها مورد استفاده قرار گرفت. طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز تشکیل ساختار های نانو بلوری را تائید می کنند. با استفاده از طیف سنجی نوری فرابنفش- مرئیدر گستره طیفی 1100nm-300 تغییرات ضریب جذب و ثابت خاموشی نمونه ها بررسی شد. مقادیر گاف انرژی های محاسبه شده در بازه 2/24-2/7eV هستند. نتایج نشان می دهند نانو ساختار سولفید کادمیوم تهیه شده در دمای 75C و زمان لایه نشانی3/5 ساعت ، سطحی همواره، فشرده و بدون حفره با تراگسیلندگی خوب در طول موج های بلند طیف مرئی داشته و دارای گاف انرژی 2/56eV می باشد.

کلیدواژه ها

سولفید کادمیوم؛ نانو ساختار؛ روش انباشت حمام شیمیایی؛زمان لایه نشانی؛ خواص نوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.