طراحی و ساخت آشکارساز دود مبتنی بر پراکندگی نور لیزر و روش کالیبراسیون آن
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین همایش ملی مهندسی اپتیک و لیرز ایران
- کد COI اختصاصی: NCOLE03_118
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1640
نویسندگان
دانشگاه صنعتی مالک اشتر- مجتمع دانشگاهی علوم کاربردی- دانشکده شیمی کاربردی
دانشگاه صنعتی مالک اشتر- مجتمع دانشگاهی علوم کاربردی- دانشکده شیمی کاربردی
چکیده
آشکارساز ساخته شده در این طرح بر اساس پراکندگی نور لیزر توسط ذرات دود و اندازه گیری میزان نور پراکنده شده کار می کند. این آشکارساز شامل یک لیزر، فتودیود، PMT و شکافنده نور می باشد، که همگی درون اسکلت پلیمری سیاه رنگی جاسازی شده اند. شکافنده نور، پرتوی لیزر را به دو شاخه تقسیم می کند. یک پرتو از داخل هوای تمیز عبورمی کند و پرتوی دیگر از داخل هوای حاوی دود می گذرد. پرتوی عبور کرده از داخل هوای تمیز مستقیماً به سطحفتودیود برخورد می کند. دود باعث پراکندگی نور عبورکننده از داخل هوای حاوی دود میشود و نور پخش شده توسط مجموعه عدسی های جمع کننده ای که عمود بر مسیر نور قرار گرفته اند، جمع شده و بر روی سطح PMT متمرکز می گردد. سیگنال های PMT و فتودیود به صورت پیوسته بر روی اسیلوسکوپ نشان داده می شوند. با تقسیم نمودن داده های خروجی از PMT و فتودیود بر یکدیگر در هر لحظه، میزان پراکندگی نور بدست می آید. برای کالیبره کردن دستگاه از سیستم فلاسک رقیق سازی استفاده شد. این سیستم قادر است که غلظت نمونه را در زمانهای مختلف بهصورت یک رابطه ی ریاضی بیان کند؛ به شرط آنکه غلظت اولیه دود و جریان گاز ورودی و خروجی از فلاسک دقیقاًمشخص باشد.کلیدواژه ها
آشکارساز دود،آشکارسازی،غلظت دود،کالیبراسیون،لیزرمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.