تصویربرداری از پلاسمای القایی لیزری به کمک سایه نگاری با استفاده از لیزر دیودی نانوثانیه
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین همایش ملی مهندسی اپتیک و لیرز ایران
- کد COI اختصاصی: NCOLE03_058
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1509
نویسندگان
تهران، اوین، دانشگاه شهید بهشتی، پژوهشکده لیزر و پلاسما
تهران، اوین، دانشگاه شهید بهشتی، پژوهشکده لیزر و پلاسما
تهران، اوین، دانشگاه شهید بهشتی، پژوهشکده لیزر و پلاسما
تهران، دانشگاه صنعتی مالک اشتر
چکیده
یکی از تکنیک های طیف نگاری لیزری، طیف سنجی فروشکست القایی لیزری (LIBS) است که در آن از پالس لیزری مانند لیزر پالسی Nd:YAG برای برانگیختگی و یونیزه کردن ماده و تشکیل پلاسما استفاده می شود. مسأله ی اصلی در LIBS وجود تابش زمینه ی پیوستار قوی در لحظات اولیه ی تولید پلاسما است که سبب می شود که نسبت سیگنال به نویز زمینه ی پیوستار در این لحظات کم باشد. از روش های کاهش نویز زمینه ی پیوستار، تکنیک تفکیک فضایی (SRLIBS) و تکنیک تفکیک زمانی (TRLIBS) است. در این مقاله به منظور به دست آوردن مکان بهینه ی شکاف ورودی در روش SRLIBS و زمان مناسب در روش TRLIBS، جهت گرفتن طیف به منظور افزایش نسبت سیگنال به نویز، به روش سایه نگاری، از پلاسما تصویربرداری شد و نحوه ی گسترش پلاسما به دست آمد. در این مقاله یک چیدمان سادهو جدید برای تصویربرداری از پلاسما با متمرکز کردن پالس لیزر در هوا ارائه می گردد. تصاویر به صورت سایه نگاری با کمک یک CCD قابل فرمان تهیه شده است. در چیدمان سایه نگاری از یک لیزر دیود با پهنای زمانی 6ns استفاده گردید که تصاویری با توان تفکیک زمانی در حدود 10ns حاصل شد.کلیدواژه ها
طیف سنجی فروشکست القاییلیزری،پلاسمای القایی لیزری،تصویربرداری،سایه نگاریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.