مقایسه اقتصادی دو روش استحصال انرژی از پسماند؛ هضم بی هوازی و گازی سازی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین همایش ملی سوخت، انرژی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: FEENC03_218
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1007
نویسندگان
۱دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده
امروزه کمبود انرژی یکی از مشکلات اساسی کشورها میباشد. لذااستفاده از منابع تجدید پذیر یکی از راه حل هایی میباشد که موردتوجه قرار گرفته است. استحصال انرژی از پسماندها از جملهکاربردهای منابع تجدیدپذیر در تولید انرژی است. با عنایت بهتولید میلیون ها تن پسماند در سطح جهان، استفاده از پسماند برایتولید انرژی معادل تبدیل تهدیدها به فرصت ها است. هدف از اینپژوهش مقایسه اقتصادی دو روش هضم بیهوازی و گازی سازیجهت تصمیم گیری در خصوص بهترین روش استحصال انرژی ازپسماند در تهران میباشد. در این مقاله ابتدا، دو تکنولوژیاستحصال انرژی از پسماند شامل هضم بیهوازی و گازیسازی بهلحاظ هزینه های سرمایه گذاری اولیه، هزینه های عملیاتی و هزینه-های زیستم حیطی بررسی شده است. جهت انتخاب اقتصادی-ترین گزینه استحصال انرژی از پسماند برای مدیریت شهر تهرانبا استفاده روش ارزش خالص فعلی 1- که از نسبت ارزش خالصفعلی منافع به ارزش خالص فعلی هزینه ها بدست میآید - ششسناریو طراحی و تحلیل گردید. نتایج این پژوهش نشان میدهد که بالاترین هزینه ها مربوط به گازی ساز Termiska TPS با و بدون احتساب هزینه زیست محیطی 350/54 و 346/54 دلار بر تن و بالاترین درآمد مربوط به هضم بیهوازی (با و بدون احتساب درآمد ناشی از هزینه اجتناب زیست محیطی مربوط به تولید برق 115,72 و 86,87 دلار بر تن میباشد.کلیدواژه ها
هضم بی هوازی، گازی سازی، استحصال انرژی،پسماند، مدیریت پسماندمقالات مرتبط جدید
- The Impacts Of Islamic Architecture On Islamic Countries
- مروری بر مواد پیزوالکتریک و نقش آن در کاهش آلاینده ها در محیط های آبی
- طراحی و توسعه فضای سبز عمودی و بام سبز در مناطق شهری پر تراکم
- نقش حیاتی سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) در مدیریت هوشمندانه فضای سبز شهری فولادشهر
- تحلیل مسئولیت های حقوقی شهرداری ها در تامین عدالت زیست محیطی در مناطق شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.