منبع، مبنا، هدف و کلان نظریه شهر مطلوب از دیدگاه امیرمومنان علی (ع)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان
- کد COI اختصاصی: ICAHU01_1913
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 59
نویسندگان
پژوهشگر دوره دکتری گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
دانشیار گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
استادیار و عضو هیئت علمی گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده
شهر، این پایگاه عظیم انسانی، رکن اساسی هر تمدن بشری است. عصر حاضر که با چالش معنویت و اخلاق روبروست، بیش از هر زمانی تشنه سیراب شدن از زلال حقیقت است. ضرورت توجه به حقیقت تعالیم اسلامی و نحوه تجلی آن در ساحت شهر، به عنوان شالوده و سنگ بنای الگوی شهر مطلوب اسلامی، پژوهشگر را به سمت مطالعه زیربناها و اصول حاکم بر شهر از منظر ائمه معصومین (ع) به عنوان بزرگترین متفکرین مسلمان سوق می دهد. در این بین ظرفیت آموزه های امیرمومنان علی (ع) سرچشمه ای جوشان و ابدی جهت یافتن راهکار برای رسیدن به الگوی شهر مطلوب است. اصولی که وابسته به زمان و مکان نبوده و برای دستیابی به سعادت نهایی بایستی به کار بسته شوند. پژوهش حاضر به دنبال استخراج چهارچوب کلی شهر مطلوب اسلامی است. برای این هدف روش تحقیق اساسا تلفیقی از روش های تحلیل متن و فراتحلیل بوده و در این راستا دو موضوع هدف و مبانی شهر مطلوب و چگونگی استخراج این دو از منابع اصیل از دیدگاه امام علی (ع) پی گرفته شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد، منابع شناخت از دیدگاه امام (ع) شامل وحی، عقل، قلب، آیات انفسی، طبیعت و تاریخ بوده و هشت مبنای اصلی در شهر مطلوب شامل توحید و خدامحوری، عدالت، حیات، کرامت انسان، امنیت، آزادی اصیل انسان، نظم و مالکیت است. در این راستا، کمال انسان، محور اصلی شهر مطلوب بوده و شهر ابزاری برای رسیدن به هدف مقدس لقاء الله است. در نهایت کالن نظریه شهر مطلوب، شهر تکامل الهی انسان و شهر عبادت محور، معرفی گردیده است.کلیدواژه ها
شهر مطلوب, اهداف شهر مطلوب, کالن نظریه شهرسازی, امام علی(ع), نهج البلاغهمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.