بررسی واندازه گیری آلودگی خاکها به فلز سنگین کادمیوم در خاکهای مناطق خشک به کمک GIS

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مقابله با بیابان زایی و توسعه پایدار تالابهای کویری ایران
  • کد COI اختصاصی: DESERTWETLAND03_750
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 644
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا مرادی عراقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مناطق بیابانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

حمید ترنج زر

استاد یار دانشکده کشاورزی منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

چکیده

چرخه عناصرغذایی در خاک شامل فرایندهای شیمیایی و بیوشیمیایی میباشدکه توسط میکروارگانیسمها ریشه گیاهان وجانوران موجود در خاک انجام میشود در دهه های اخیر فعالیتهای بشر از جمله صنایع وابسته به نفت و مولدین برق سببتولید مواد الاینده و فلزات سنگین در محیط و خاک شده است که میتواند زندگی رابه مخاطره بیاندازد.آلاینده ها از جمله عوامل مختل کننده محیط زیست به شمار میروند و از میان آنها فلزات سنگین به دلیل غیر قابل تجزیه بودن و اثراتفیزیولوژیکی آنها بر موجودات زنده و انسان در غلظت های کم حائز اهمیت شناخته شد ه اند که از جمله این عناصر می توانبه سرب، روی، مس، نیکل و کادمیوم اشاره کرد که توسط فعالیت های صنعتی به خاک اضافه می شوند . (بورکا و همکاران،2005 ) .این فلزات سمی بوده و بر عناصر موجود در خاک تاثیر میگذارد و میتواند انها را غیر قابل جذب نماید.هر گونه تغییردر ویژگی های اجزای متشکله خاک به طوری که استفاده از آن ناممکن گردد آلودگی خاک نامیده می شود. در خاکشناسی به بعضی عناصر کم نیاز فلزات سنگین میگویند.نیاز گیاه به این عناصر بسیار ناچیز تا هیچ است ولی حضور بیش از حد مجاز آنهابین کمترین و بیشترین غلظت مجاز گاهی به یک صد برابر بالغ میشودبا توجه بررسی ها و اندازه گیریهای انجام شده مشخصشد که میزان فلز سنگین کادمیوم در خاک منطقه مورد مطالعه 4 تا 5 برابر میزان مجاز (حد کم)این فلز میباشد. که میتواند به دلیل استفاده از سوختهای فسیلی در صنایع همجوار منطقه مورد مطالعه باشد

کلیدواژه ها

فلزات سنگین -آلودگی خاکها- کادمیوم /GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.