جایگاه سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS در مطالعات طبیعی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مقابله با بیابان زایی و توسعه پایدار تالابهای کویری ایران
  • کد COI اختصاصی: DESERTWETLAND03_696
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 780
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید قیسوندی

دبیر آموزشو پرورشاستان کردستان

آرمان قیسوندی

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور

چکیده

لزوم توجه به منابع طبیعی بعنوان پایه و اساس توسعه زیربناهای اقتصادی در جوامع در حال توسعه( نظیر کشور ما) درسالهای اخیر بسیار نمایان شده است. ضرورت توسعه و مدیریت شایسته در تخصیصامکانات و استفاده از پتانسیلها و دانشبومی مناطق جغرافیای طبیعی از اولویتهای امور مدیریتی کشور به شمار می روند. امروزه برنامه ریزی بعنوان مؤثرترین ابزار مقابله با مشکلات پیچیده و ارائه راه حل های کلیدی در مدیریت بحران و امرتخصیص امکانات، مورد پذیرش قرار گرفته است. که این مستلزم شناخت همه جانبه و کامل از پهنه جغرافیایی مکان مورد بررسی از سویی و تجزیه و تحلیل یکپارچه و همزمان تمامی عوامل مؤثر در آن مکان می باشد این شناخت و تجزیه وتحلیل نیازمند بکارگیری سیستمی است که بتواند تمامی خصوصیات مکانی را در بانک اطلاعاتی ذخیره نمود و باتوجه بهنیاز برنامه ریز، نمایش خاص از آنها را در قالب نقشه و جدول اطلاعاتی ارائه نمایند سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS)در جمع آوری، تجزیه و تحلیل و نمایش بصری اطلاعات مورد نیاز در امر برنامهریزی، بعنوان یکی از کارآمدترین ابزار برنامه ریزی در چند دهه اخیر در دنیا مطرح شده است. این مقاله بر آن است که به نقش و جایگاه این سیستم اطلاعاتی در امور مختلف مطالعات منابع طبیعی و تأثیرات آن بر توسعه کشور بپردازد

کلیدواژه ها

تصاویر هوایی،نقش تصاویر،نقشه، سیستم اطلاعات جغرافیایی /GIS /منابع طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.