قیچ صحرایی Zygophyllum atriplicoides. Fisch CA Mey درختچه ای بیابانی جهت حفاظت خاک و تثبیت شن های روان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مقابله با بیابان زایی و توسعه پایدار تالابهای کویری ایران
  • کد COI اختصاصی: DESERTWETLAND03_372
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1594
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیراسادات فاطمی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی- دانشکده منابع طبیعی- دانشگاه زابل

مرتضی خداقلی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

محمد میرطاهری

کارشناسی ارشد بیابان زدایی- دانشکده منابع طبیعی- دانشگاه زابل

چکیده

قیچ صحرایی یکی از گونههای درختچهای نواحی بیابانی کشور بوده که با دارا بودن تراکم و بیوماس بالا در مراتع کشور، علاوه برجلوگیری از فرسایشآبی و بادی، در تأمین بخش وسیعی از علوفه دام در فصول بهار و زمستان تأثیر گذار میباشد. این گیاه دارایمقاومت بالایی نسبت به خشکی است و دامنه وسیعی از تغییرات درجه حرارت( حداقل - 15 و حداکثر 50 درجه سانتیگراد) را میتواند تحمل کند. ارتفاع از سطح دریا در مراحل فنولوژی گیاه تأثیرگذار است، بطوری که با افزایش ارتفاع از سطح دریا آغاز رشد رویشی و ظهور برگهای اولیه به تأخیر می افتد، و دوره رویشی گیاه طولانی تر می گردد. عامل شوری بشدت پراکنشگونه را تحت تأثیر قرار داده بطوریکه گیاه شوری بالاتر از 30 میلیموس بر سانتیمتر را نمیتواند تحمل کند. ارتفاع زیاد گونه، شکل رویشی، نحوه پراکنش، تحمل شرایط خشکی و خاکهای نسبتا شًور و آهکی و سازگاری با تنشکم آبی این گونه را جزء گونه های محافظ خاک و کارا جهت طرحهای بیابانزدایی قرار داده است

کلیدواژه ها

قیچ صحرایی، فرسایشآبی و بادی، عامل شوری، تنشکم آبی، طرحهای بیابانزدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.