معرفی عوامل مؤثر بر مؤلفه های جوانه زنی در بذر بلوط ایرانی Quercus brantii

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مقابله با بیابان زایی و توسعه پایدار تالابهای کویری ایران
  • کد COI اختصاصی: DESERTWETLAND03_369
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 892
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شادی میرزاوندیانی

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلشناسی و اکولوژی جنگل دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

وحیده پیام نور

استادیار دانشکده علوم جنگل دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

جنگلها از مهمترین منابع تجدید شوندهاند که بسیاری از نیازهای بشر را برطرف میسازند. سطح و کیفیت این منابع در سالهای اخیر به دلایل مختلف رو به کاهشنهاده است. با توجه به روند سریع تخریب و نابودی جنگلها، باید هرچه زودتر از کاهشنگرانکننده این منابع جلوگیری و برای حفاظت و احیای آنها تلاش شود. یکی از گونههایی که با توجه به ارزش زیستمحیطی و سهولت بهبود به منظور ثبات و پایداری اکوسیستم جنگل، جایگاه وسیعی در احیای جنگلهای مخروب غرب کشور دارد و بررسی بذر آن نیز حائز اهمیت است، گونه بلوط ایرانی است که مطالعه در مورد بذر آن میتواند اهمیت زیادی داشته باشد این تحقیق مطالعهای است برزوایای مختلف عوامل مؤثر بر جوانهزنی بذر این گونه. نتایج حاصل از بررسیهای مختلف نشان میدهد که درختان دانهزاد بذور بزرگتری نسبت به درختان شاخهزاد تولید میکنند و همچنین قدرت جوانهزنی و درصد جوانهزنی بیشتری دارند. عمق کاشت تأثیر معناداری بر میزان درصد زندهمانی نهالها دارد. زمان کاشت نیز تأثیر معناداری بر میزان زندهمانی بذور بلوط ایرانی دارد به طوری کهمیانگین میزان زندهمانی بذوری که در اسفندماه کاشته شدهاند از بذوری که در آذر ماه کاشته شدهاند بیشتر است. با کاهش رطوبت داخلی بذر از سرعت جوانهزنی کاسته و متوسط زمان جواهزنی افزایش مییابد

کلیدواژه ها

بذر، بلوط، جوانهزنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.