معرفی گبر به عنوان گونهای مناسببرای مدیریتمناطق بیابانی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مقابله با بیابان زایی و توسعه پایدار تالابهای کویری ایران
  • کد COI اختصاصی: DESERTWETLAND03_342
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 685
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل سیلاخوری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مناطق بیابانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عبدالحسین آرامی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مناطق بیابانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

رضا فاطمی مطلق

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم محیط زیست دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

چکیده

آکاسیاها از جمله گونه های مهم رویشهای خلیج و عمانی کشور می باشند. این گونه های درختی و درختی و درختچه ای در روند اصلاح خاک نقش ویژه ای دارند و با گرهکهایی که در ریشه های ظریف خود دارند به عنوان تثبیت کننده ازت جوی در خاک نقشفوق العاده ای را در افزایش حاصلخیزی خاک عهده دار می باشند. یکی از گیاهان غالب درخت و درختچههای نوار ساحلی خلیج فارس و دریای عمان است. این گیاه سالیانه مقدار زیادی سر شاخه و نیام تولید میکند که به وسیله دامهایی مانند بز، گاو و شتر مصرف میشود. بنابراین شناخت مواد مغذی و ارزش غذایی آن از اهمیت بالایی در نزد دامداران برخوردار است. هدف از این مطالعه، شناخت ومعرفی کامل گونه گبر به عنوان یک گیاه مناسب برای مدیریت مناطق بیابانی است. با توجه به استقامت و تحمل شوری و همچنین زیست آن در خاکهای با بافت ماسهای، گونهای مناسب برای برای کنترل ماسههای بادی است. همچنین میتواند به عنوان منبع غذایی مفید، مورد نیاز دامها و حیوانات وحشی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

آکاسیا، بیابان، گبر، مدیریت مناطق بیابانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.