تشخیص آریتمی قلبی با تحلیل سیگنال فشارخون در دو گروه خانم ها و آقایان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی تحلیل پوششی داده ها و علوم تصمیم گیری
- کد COI اختصاصی: DEA16_075
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 29
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی، گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)، مشهد، ایران
دانشجوی کارشناسی، گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)، مشهد، ایران
استادیار، گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)، مشهد، ایران
چکیده
در این پژوهش، رویکردی نوین برای تشخیص آریتمیهای قلبی از طریق تحلیل سیگنال فشار خون معرفی شده است. آریتمیهای قلبی، به عنوان اختلالات خطرناک در ریتم ضربان قلب، می توانند پیامدهای جدی نظیر سکته مغزی، نارسایی قلبی، و حتی مرگ ناگهانی داشته باشند. این پژوهش با هدف ارائه روشی غیرتهاجمی و مقرون به صرفه، بر تحلیل داده های سیگنال فشار خون متمرکز شده است که مستقیما با عملکرد قلب و سیستم گردش خون در ارتباط است. در مرحله نخست، سیگنال های فشار خون از پایگاه داده ای شامل ۲۵۰ بیمار پردازش شدند و ۱۴ ویژگی مختلف از جمله میانگین، انحراف معیار، ضریب تغییرات و پارامترهای مرتبط با زمان و فرکانس استخراج شدند. ابتدا میانگین و انحراف معیار ۱۴ ویژگی استخراج شده از سیگنال فشار خون محاسبه شد که تفاوت هایی بین دو گروه جنسیتی نشان داد. زنان دارای میانگین بالاتر در Max RR، Range RR، SD RR، Mean RR و Median RR هستند که نشاندهنده ریتم قلب کندتر و تغییرات وسیعتر است. همچنین، پراکندگی داده ها در LF/HF Ratio، Max RR در زنان بیشتر است که بیانگر تاثیرپذیری بیشتر سیستم عصبی خودکار است. در مقابل، مردان تنها در Min RR میانگین و انحراف معیار اندکی بالاتر دارند. سپس با استفاده از آزمون ویلکاکسون، سه ویژگی Median RR، Max RR و Range RR به عنوان ویژگی هایی با تفاوت های معنادار شناسایی گردیدند. بعد از آن داده ها با الگوریتم های یادگیری ماشین شامل SVM و KNN تحلیل شدند تا صحت شناسایی آریتمیهای قلبی بررسی شود. نتایج این پژوهش نشان داد که الگوریتم KNN عملکرد بهتری نسبت به الگوریتم SVM داشته است و ویژگی های آماری نقش مهمی در طبقه بندی دو گروه دارند. این تحقیق نشان می دهد که استفاده از سیگنال فشار خون به عنوان یک روش غیرتهاجمی و در دسترس می تواند ابزار مفیدی برای تشخیص آریتمی باشد و از ترکیب دانش پردازش سیگنال و یادگیری ماشین برای بهبود روشهای تشخیصی بهره می گیرد.کلیدواژه ها
آریتمی قلبی, فشارخون, ویژگی های زمانی و فرکانسی, آزمون ویلکاکسون, طبقه بندی کنندهمقالات مرتبط جدید
- ارائه الگوی بهینه مدیریت مالی در بیمارستانهای چابهار
- روش های نگهداشت منابع انسانی در اداره کل بنادر و دریانوردی استان س وب
- نظام مدیریت استراتژیک در بنادر کشور: چالشها و راهکارها برای بهبود عملکرد و رقابت پذیری
- شناسایی پیش رانها و پیامدهای بازاریابی اینترنتی در منطقه آزاد چابهار
- تاثیر هوش استراتژیک مدیران در بهبود کارآفرینی اجتماعی با نقش میانجی گرایش کارآفرینانه (مورد مطالعه: مجتمع تفریحی و گردشگری نمک آبرود)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.