بررسی ارزش رجحانی گونه های گیاهی مختلف در دو مرحله فنولوژیکی در مراتع خشک استان فارس

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مقابله با بیابان زایی و توسعه پایدار تالابهای کویری ایران
  • کد COI اختصاصی: DESERTWETLAND03_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 762
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محرم اشرف زاده

کارشناسی ارشد رشته مرتعداری دانشگاه تربیت مدرس

رضا عرفانزاده

استادیار گروه مرتعداری دانشگاه تربیت مدرس،

سیدحمزه حسینی کهنوج

کارشناسی ارشدمرتعداری

چکیده

هدف از تحقیق حاضر بررسی ارزش رجحانی فرمهای رویشی گیاهان بوتهای، علفی و درختچهای در دو مرحله فنولوژیکی رشد رویشی و گلدهی در مراتع خشک جنوب استان فارس میباشد. اندازهگیری ارزش رجحانی فرمهایرویشی مختلف با انتخاب یک نفر شتر به مدت سه روز و هر روز به مدت 2 ساعت با استفاده از روش زمانسنجی کورنومتر) انجام شد. جهت بررسی اثرگونه، مرحله فنولوژیکی و اثر متقابل آنها بر ارزش رجحانی از آزمونGLM استفاده شد. به دلیل عدم معنیداری اثر متقابل گونه و مرحله فنولوژیکی بر ارزش رجحانی، از آزمون تجزیه واریانس یکطرفه جهت بررسی اثر گونه و مرحله فنولوژیکی بر ارزش رجحانی گونهها در هر مرحله فنولوژیکی استفاده شدهمچنین از آزمونtجفتی جهت مقایسه ارزش رجحانی هر گونه در دو مرحله فنولوژیکی استفاده شد. نتایج نشان داد که در مرحله رشد رویشی گونههای درختچهای و بوتهای از ارزش رجحانی بالایی برخوردار بودند اما در مرحله گلدهی گونههای علفی بیشترین ارزش رجحانی را به خود اختصاص دادند.بطور کلی با توجه به اقلیم گرم و خشک منطقه و حضور گونههای درختچهای و بوتهای در اغلب طول سال، توجه به این گونهها در احیا و اصلاح مراتع منطقه باید مد نظر قرار گیرد

کلیدواژه ها

ارزشرجحانی ، زمان سنجی، زریندشت، مرحله فنولوژیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.