کاربرد تحلیل سلسله مراتبی در تمایز کارکردهای مختلف تالابها

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مقابله با بیابان زایی و توسعه پایدار تالابهای کویری ایران
  • کد COI اختصاصی: DESERTWETLAND03_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدابوالقاسم مرتضوی

استادیاردانشگاه تربیت مدرس

نگین کبیری

دانشجوی کارشناسی ارشد

محمد خداوردیزاده

دانشجوی دکتری اقتصادکشاورزی

چکیده

سرآغاز هر مطالعهای در ارزشگذاری، شناسایی کارکردها و طبقهبندی آنها بر مبنای موازین علمی است. برای طبقهبندی خدمات اکوسیستمی و کاربرد آن در مقوله ارزشگذاری، رویکردهای گوناگونیاتخاذ شده و در آنها ابعاد خاصی مورد تأکید واقع شدهاند. تالابها، یکی از مفیدترین منابع زیست-محیطی هستند که همواره کالاها و خدمات بسیاری فراهم میکنند که به رفاه انسان کمک می کند؛ حتی اگر این کالاها و خدمات الزاماً در بازار قیمتی نداشته باشند. با استفاده از تعیین درجه اهمیت بین ویژگیهای تالابAHPفرآیند تحلیل سلسله مراتبی) این پتانسیل را دارد که به عنوان یکی از روشهای تجزیه جهت اندازهگیری اثر ارزشهای غیرمصرفی در ارزش کل مورد استفاده قرار گیرد. هدف این مطالعه کاربرد روش سلسله مراتبی در تفکیک و تمایز ارزشها و کارکردهای مختلف تالاب شورابیل میباشد. تالاب شورابیل یکی از زیباترین و دیدنیترین تالابهای ایران است که در دو کیلومتری جنوبشرقی اردبیل بهسمت خلخال واقع شده است. بر اساس نتایج حاصل از مطالعه، ارزشکل تالاب بین 5 کارکرد مختلف آن یعنی ارزش مستقیم، ارزش غیرمستقیم، ارزش اختیار، ارزشمیراث و ارزش وجودی با استفاده از روشAHPبهترتیب برابر با 15/4,9/1,27/9,10/7,36/9 درصد از کل ارزش حفاظتی تالاب شورابیل بدست آمد

کلیدواژه ها

ارزشحفاظتی، تالاب شورابیل، تحلیل سلسه مراتبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.