بررسی زمین گردشگری ایران با تاکید بر ژئوپارک قشم

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مقابله با بیابان زایی و توسعه پایدار تالابهای کویری ایران
  • کد COI اختصاصی: DESERTWETLAND03_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1076
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالله فرجی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان

ابراهیم صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه زنجان

سکینه امینیان

کارشناسارشد برنامه ریزی توریسم، مدرسدانشگاه زنجان

افشین نادری گاورقلعه

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه زنجان

چکیده

ژئوتوریسم یکی از اشکال جدید توریسم میباشد که درچند دهه اخیر مورد توجه فراوان قرارگرفته است در ژئوتوریسم جاذبهها و پدیدههای زمینشناسی ویژه از نظر علمی و جاذبه توریستی بررسی میگردد. ژئوپارکها دراری کارکردهایآموزشی- پژوهشی، حفاظتی و اقتصادی هستند. شبکه ژئوپارکهای جهانی یونسکو که از سال 2004 میلادی شکل گرفته است، نقش بسیار مهمی در رشد اقتصادی و اشتغالزایی مناطق داشته است. این تحقیق به شناسایی و معرفیتوانها و پتانسیلهای توسعه ژئوتوریسم جزیره قشم که بزرگترین جزیره خلیج فارس میباشد به عنوان تنها ژئوپارک خاورمیانه میپردازد روش تحقیق توصیفی تحلیلی و روش جمع آوری اطلاعات نیز روش اسنادی و روش پیمایشی مبتنی بر مشاهدات و مطالعات زمینشناسی نویسندگان میباشد بررسی صورت گرفته گویای این مطلب است کهجزیره قشم با دارا بودن جاذبههای منحصر به فرد زمینشناسی از جمله غار نمکدان، دره ستارگان، دره تندیسها، مجموعه غارهای خربس، بام قشم، گنبدهای نمکی، اشکال فرسایشی ویژه و ... یکی از بهترین مناطق کشور برایتوسعه ژئوتوریسم میباشد درنهایت برای توسعه ژئوتوریسم جزیره پیشنهاداتی ارائه گردیده است که میتواند سیل انبوه سرمایه گذاران داخلی و خارجی حوزههاى مختلف را به این خطه کشانده و تبدیل شدن این منطقه به شاهراه ارتباطی آسیای میانه با آبهای آزاد بینالمللی و همچنین با در اختیار داشتن امکانات رفاهی و راههای دسترسی مناسب همچون فرودگاه و بندر بین المللی زمینههای مساعدی را جهت گسترش زمینگردشگری را در این منطقه دارا می- باشد

کلیدواژه ها

ژئوتوریسم، ژئوپارک، منطقه قشم، خلیج فارس، گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.