ژئو توریسم کویر مرنجاب

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مقابله با بیابان زایی و توسعه پایدار تالابهای کویری ایران
  • کد COI اختصاصی: DESERTWETLAND03_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاجر مآرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا گرایشژئومورفولوژی، دانشگاه رازی

فرزانه درخشان بابایی

کارشناسارشد جغرافیا، دانشگاه تربیت معلم تهران

عزت الله قنواتی

دانشیار وعضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم

چکیده

ژئوتوریسم، شکل ویژه ای از صنعت گردشگری است که در آن ژئوسایت ها در مرکز توجه گردشگران قرارمی گیرند.یک ژئوسایت می تواند یک چشم انداز، دسته ای از اشکال متنوع ناهمواریهای زمین (لندفرمها) یا یک لندفرم منفردو یایک رخنمون سنگی باشد. صنعت ژئوتوریسم با برنامه ریزی صحیح و با در نظر گرفتن اصول حفاظت پایدار زیست محیطی، منافع اقتصادی و رفاه جامعه، زمینه بالقوه ای را برای توسعه در سطح جامعه و یا منطقه، در اختیار کشورهامی گذارد. درا ین بین کویر مرنجاب یکی از مناطقی است که دارای پتانسیل ها ی ژئوتوریسمی بسیار غنی است و بهلحاظ تنوع قابلیتهای ژئوتوریسمی، در سطح بالایی قراردارد. در این تحقیق پدیده های ژئومورفولوژیکی کویر مرمجاب بررسی شده اند تا بسترهای گردشگری آنها مشخص گردند و با توجه به ماهیت موضوع مطالعاتی، روش تحقیق بهکار گرفته شده بر مبنای مطالعات کتابخانه ای و میدانی بوده است. نتایج تحقیق نشان دهنده پتانسیل بالای پدیده های ژئومورفولوژیکی این کویر برای توسعه صنعت ژئوتوریسم و جذب گردشگر می باشدکه این امر منجر به شکوفایی اقتصاد منطقه می شود و در صورت مدیریت صحیح و فراهم نمودن تسهیلات لازم زمینه ساز ایجاد یک قطب غنی گردشگریمی گردد.

کلیدواژه ها

آران و بیدگل، جزیره سرگردان،ریگبند، ژئوتوریسم، کویر مرنجاب،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.