بررسی و ارزیابی پتانسیل های موجود در بکارگیری انرژی باد در نواحی بیابانی؛ (مطالعه موردی: شهرستان فردوس

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مقابله با بیابان زایی و توسعه پایدار تالابهای کویری ایران
  • کد COI اختصاصی: DESERTWETLAND03_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 844
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید مدندوست

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه گیلان

صبا مردیها

دانشجوی کارشناسی مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان(اصفهان)

چکیده

با توجه به هشدار صاحب نظران و واقعیت موجود مبنی بر اتمام ذخایر منابع سوختهای فسیلی، حداکثر تا یک قرن آینده قطعا کشورهایی که از نظر تامین انرژی در تنگنا قرار دارند با رکود و بحران روبرو خواهند شد. در صورت پذیرش این واقعیت که کشورما از این وضعیت مصون نخواهد بود، ضرورت استفاده از کلیه امکانات به منظور دستیابی به انرژیهای تجدید شونده آشکار می شود. در این راستا انرژی باد پس از انرژی خورشیدی منبعی عظیم برای کشور ما محسوب می شود چنانکه پتانسیل باد، برای تولید انرژی پاک، در بسیاری از نقاط ایران قابل توجه است. در تحقیق حاضر کوشیده ایم تا با دیدگاهی جغرافیائی، یک تحلیلآماری بر روی داده های بادی ایستگاه فردوس در استان خراسان رضوی صورت دهیم و به ارزیابی و تحلیل پتانسیل موجود در انرژی بادهای این منطقه بپردازیم. از این رو ابتدا به ساختار وعملکرد باد وسپس به ارزیابی توان باد وامکان احداث و بهره گیری اقتصادی از انرژی باد برای منطقه مورد مطالعه پرداخته ایم. پژوهش حاضر با استفاده از متغیرهای اقلیمی ایستگاه هواشناسیشهرستان فردوس، داده های ساعت و سرعت باد در یک دوره انتخابی 20 ساله انجام گردیده است. نتایج تحقیق نشان دهنده آن است که اکثر بادهای شدید این منطقه در سه ماهه بهار و عمدتا در فاصله جنوب شرقی بوده است. بیشترین سرعت باد 21 متر بر ثانیه و جهت باد غالب 220 بوده که می توان از آن جهت انجام پروژه های تاسیس نیروگاههای بادی کمک گرفت

کلیدواژه ها

انرژی باد، جهتو سرعت باد، نیروگاه های بادی، شهرستان فردوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.