بررسی پتانسیلهای اکوتوریسم مناطق کویری و بیابانی (مطالعه موردی:استان سمنان)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مقابله با بیابان زایی و توسعه پایدار تالابهای کویری ایران
  • کد COI اختصاصی: DESERTWETLAND03_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 784
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ترابی

کارشناسارشدبیابان، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، استان سمنان

محمد راستین

کارشناسارشدمنابع طبیعی، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، استان سمنان

چکیده

اکوتوریسم پدیده ای نسبتا تازه درصنعت گردشگری است که تنها بخشی از کل این صنعت را تشکیل می دهدوبسیاری ازکشورهای جهان را بر آن داشته است که سرمایه گذاری های عمده ای رابه این بخش، به لحاظ درآمدزایی فراوان آن،اختصاص دهند. این شکل از گردشگری فعالیتهای فراغتی انسان راعمدتا در طبیعت امکان پذیر می سازدوموجب افزایش وقدردانی عمیق تر آنان از طبیعت می شودکه درنهایت حسحفاظت وحراست از محیطهای طبیعی را در آنها بر می انگیزد.آنچه که در این نوع گردشگری اهمیت دارد موضوع پایداری است، زیرا صنعت گردشگری بدون برنامه ریزی دقیق وتوجه بهقابلیتهای بوم شناختی، محلی، فرهنگی واجتماعی، مشکلاتی را برای هر منطقه در پی خواهد داشت. از مهمترین جاذبه های طبیعی، مناطق بیابانی وکویری هستندکه حدود یک سوم مساحت کشور را به خود اختصاص داده اند. وجود چنینوسعتی از نواحی خشک، لزوم توجه به پتانسیل های مناطق مذکور رادر زمینه صنعت اکوتوریسم وژئوتوریسم، به ویژه در استان سمنان که در مرکز ایران ودر مسیر مسافران برای رسیدن به مشهد قرار دارد، ضروری می سازد. بنابراین در پژوهش حاضر سعی شده است که به معرفی پتانسیلهای اکوتوریستی مناطق کویری وبیابانی استان سمنان پرداخته شود.دراین تحقیق جاذبه های طبیعی موجود شناسایی ومعرفی شده اند ومناسب ترین راههای دسترسی به آنها درمناطق نمونه با در نظر گرفتن شرایط بهینه موجود ارائه گردیده است

کلیدواژه ها

اکوتوریسم، بوم شناخت، ژئوتوریسم، پایداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.