بررسی معماری سبز و نقش آن در بهینه سازی مصرف انرژی در نقد آثاری چند از طراحی سبز

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC02_249
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرنوش سقایی

مربی ، هیئت علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز / دانشکده سما

مریم حق پناه

مربی ، هیئت علمی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز / دانشکده سما

چکیده

در سالهای اخیر مقالات بسیاری در زمینه معماری سبز و اصول آن توسط محققان مختلف در سراسر دنیا به رشته تحریر در آمده است ، و اغلب آنها موضوعاتی را در زمینه تشویق طراحان به حفاظت از انرژی و در نظر گرفتن ویژگی های محلی و بومی مکان به کار برده اند . معماری سبز برخاسته از معماری پایدار و توسعه پایدار بوده که این نیز ناشی از نیاز انسان امروز در مقابل پیامدهای سوء جهان صنعتی حاضر است . طراحی سبز یک مفهوم کلی در مبحث طراحی است که دامنه گسترده ای را شامل می شود و از اواخر دهه 80 ظهور کرده است و یک موج بین المللی به طرفداری از موضوعات زیست محیطی است . تحقیقات اخیر نشان می دهد که ساختمان های سبز منجر به افزایش استفاده موثر از انرژی و منابع طبیعی می شوند و این افزایش بازدهی بطور مستقیم منجر به سودهای اقتصادی قابل توجهی می شود . ساختمان های سبز میزان ضرر و زیان محیطی را کاهش می دهند ، در ساختمان های سبز بهره وری از انرژی در اولویت قرار داده شده و بیشترین تاثیر اقتصادی ساختمان های سبز از مزایای بازدهی انرژی و بهره وری محیطی است . اصول اصلی در ساختمان های سبز عبارت است از 1- سلامت وکیفیت محیط 2- بیشترین بازدهی انرژی و ذخیره آن -3 تفکر مبنی بر استفاده حد اکثر از منابع طبیعی در این مقاله پس از توضیح در مورد معماری سبز ، اهداف و اصول جهانی آن مبنی بر حفظ و نگهداشت انرژی به بررسی نمونه های ساخته شده از ساختمان های سبز و تحلیل و نقد آن ها در چگونگی مصرف انرژی می پردازیم و در پایان به نتیجه گیری نهایی در مورد میزان بازدهی انرژی خواهیم رسید .

کلیدواژه ها

توسعه پایدار ، معماری سبز ، ،مصرف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.