مراحل شناسائی و اکتشاف منابع زمین گرمایی مطالعه موردی منطقه زمین گرمایی سبلان
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
- کد COI اختصاصی: ETEC02_151
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 998
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی بیرجند
استادیار گروه فیزیک زمین، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران
چکیده
آتشفشان سبلان در استان اردبیل و در شمال باختری ایران واقع شده است که تاکنون تحقیقات زیادی برای اکتشاف و ارزیابی پتانسیل حرارتی آن انجام پذیرفته است. انرژی گرمایی منبع پاک و طبیعی برای تولید الکتریسیته و دیگر مصارف صنعتی است. تاریخچه عملیات های امکان سنجی در ایران به سال های 1350 بر می گردد به طوری که نخستین بار توسط یک شرکت ایتالیایی مطالعات مختلفی انجام پذیرفت و منطقه سبلان به عنوان اولین اولویت اکتشاف انرژی زمین گرمایی به منظور تولید برق در کشور معرفی گردید. برداشت داده های ژئوفیزیکی مگنتوتلوریک سال 1998 با هدف بررسی و تعیین وضعیت اجزای اصلی سیستم زمین گرمایی انجام پذیرفته است. برای این منظور یک پروفیل از داده ها به طول تقریبی 14 کیلومتر عمود بر ساختارهای اصلی زمین شناسی در جنوب مشکین شهر (منطقه موئیل) انتخاب شده و مدلسازی بر روی داده های 12 سایت در امتداد آن انجام پذیرفته است. برای انجام مدلسازی دو بعدی از الگوریتم REBOCC استفاده شده است. به منظور توضیح ستزوکار مخازن زمین گرمایی تا کنون چند مدل فرضی جهانی ارائه شده است که هر یک از این مدلها برای تفسیر پدیده زمین گرمایی در منطقه خاصی معتبر است. مدل بدست آمده در این تحقیق بیانگر حضور تمامی ساختارها و اجزای لازم جهت شکل گیری یک سیستم زیمن گرمایی با حرارت بالا در منطقه می باشد.کلیدواژه ها
ایران، زمین گرمایی، سبلان، مخزن، مگنتوتلوریک، وارون سازی دو بعدیمقالات مرتبط جدید
- بازنگری در حکمرانی آب زیر سایه میراث آب بندان ها در شمال ایران
- شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر هوشمندسازی کسب وکار در صنعت بیمه
- به سوی تحول دیجیتال، رویکرد COVID یا CCVID۱ (ارائه الگوی پیاده سازی تحول دیجیتال در شرکت های بیمه ای)
- ارائه مدل کسب و کار مبتنی بر فناوری بیمه« اینشورتک» برای استارتآپهای بیمه
- تحلیل تطبیقی هوشمندسازی کسب و کار در صنعت بیمه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.