مطالعه امکان سنجی برای تولید انرژی با بکارگیری بیوگاز حاصل از ضایعات گندم در سیلوهای مکانیزه

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC02_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 919
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داریوش ماهری

کارشناس ارشد (M.A) معاون فنی و مدیر انرژی شرکت بازرگانی دولتی کرمان

مریم شریفی

استادیار دانشگاه رفسنجان (PhD)

چکیده

در سالهای اخیر به دلیل حجم بالای تولید گندم در صنعت، بازخورد ضایعات این محصول با داشتن محتوای بالای آلی به یک موضوع مورد علاقه تبدیل شده و در کشور ما نیز گندم از محصولات بسیار با ارزش و کاربردی می باشد. پروسه های تولید و نگهداری این محصول، ایجاد کننده پسماندهایی نظیر باقیمانده های گیاهی، سبوس و کاه و کزل می باشد که این پسماندها در حال حاضر چندان مورد توجه نبوده و در برخی موارد به عنوان مواد زاید، دور ریز گردیده و در کشور ما اکثرا در مزارع سوزانده می شوند. این در حالی است که پسماندهای گندم دارای ترکیبات شیمیایی بسیار ارزشمند می باشند که از آنها برای تولید انواع فراورده های با ارزش نظیر بیوگاز، کاغذ، اتانول، سوخت زیستی و ... می توان استفاده کرد. از سویی محدود بودن منابع و روند رو به رشد افزایش قیمت انرژی در کشور منجر به مطالعه امکان سنجی تولید انرژی های طبیعی و کم هزینه گردیده و نتایج ما نشان داد می توان در سیلوهای مکانیزه گندم با مدیریت بهره برداری بهینه و بهره گیری از پتانسیل های موجود، تجهیز سیستم های بوجاری و احداث تاسیسات مککمل تولید انرژی ضمن حفاظت از محیط زیست با تولید 500 کیلو وات ظرفیت در ساعت گام موثری در تامین خودکفایی و توسعه پیادار در بخش تولید انرژی برداشت و ظرف مدت حداکثر 3 سال سود سرمایه گذاری را برگرداند.

کلیدواژه ها

ضایعات گندم، بوجاری، بیوگاز، انرژی سبز، سیلوهای مکانیزه گندم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.