کاربرد کنترل بیونیکی در طراحی سیستم های فتوولتاییک کارآمدتر

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC02_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 885
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه صفرزاده شهری

دانشجو کارشناسی ارشد معماری ،دانشگاه آزاد بیرجند ، واحد علوم و تحقیقات

حسین صفرزاده شهری

دانشجو کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد

چکیده

امروزه نیاز بشر برای انرژی، پیوسته در حال افزایش و منابع انرژی فسیلی پایان پذیر در حال کاهش است. فناپذیری منابع تجدیدناپذیر و وقوف جهانیان بر اثرات مخرب زیست محیطی مصرف سوخت های فسیلی نظیر گرمایش جهانی و آلودگی آب، هوا و خاک به توسعه بهره برداری از منابع تجدیدپذیر منجر شده است. با وجود منبع عظیم خورشیدی و ضرورت حداکثر بهره برداری از این انرژی، یکی از بهترین راه ها به کارگیری سیستم های فتوولتاییک است. در این میان ساختمانهای یکپارچه با فتوولتاییک (بی آی پی وی) اهمیت زیادی یافته است که بهره گیری از انرژی تجدید پذیر می تواند دلیل این مهم باشد. در این سیستم توجه به فتوولتاییک ها، از ابتدای فرآیند طراحی به عنوان جز لاینفک ساختمان است که علاوه بر مزایای زیاد این سیستم ها، معایبی را نیز داراست. در این راستا علم کنترل بیونیکی که از دسته بندی شبیه سازی بیولوژیکی معماری بیونیک می باشد؛ مورد توجه قرار گرفت تا با الهام از فرایند زیستی گا آفتابگردان به طراحی سیستم های کارآمد تر فتوولتاییک جهت دریافت انرژی بیشتر خورشیدی برسیم؛ که سیستم های بسیار متمرکز فتوولتاییک (اچ سی پی وی) با این فرآیند طراحی می شوند. در این مقاله سعی بر آن است تا ضمن بررسی ساختمانهای بی آی پی وی، و فرایند عملکردی سیستمهای اچ سی پی وی به مقایسه عملکرد این سیستمها در جذب انرژی خورشیدی پرداخته شود تا کارایی بیشتر سیستم اچ سی پی وی تعیین گردد.

کلیدواژه ها

انرژی خورشیدی، کنترل بیونیکی، ساختمان های یکپارچه با فتوولتاییک، سیستم های بسیار متمرکز فتوولتاییک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.