مدلسازی عملکرد مبدل بازیاب گرمای محصولات احتراق دیگ های آب گرم
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
- کد COI اختصاصی: ETEC02_139
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 795
نویسندگان
استادیار، دانشگاه کاشان، پژوهشکده انرژی
چکیده
در تاسیسات گرمایشی ساختمانهای بزرگ، تلفات حرارتی ناشی از محصولات احتراق دیگهای آب گرم، قابل توجه است. مبدل بازیاب حرارت، میتواند بخشی از این تلفات حرارتی را به سیال دیگری منتقل کند. انرژی حرارتی که به این روش به دست میآید، کاربردهای متعددی دارد که از جمله آنها، به استفاده از آن برای تهیه آب مقطر، می- توان اشاره کرد. بر این اساس در این تحقیق، یک مبدل بازیاب گرما طراحی شده است، به گونهای که میتواند بخشی از گرمای محصولات احتراق یک دیگ آب گرم را به آب داخل دستگاه بازیاب گرما، منتقل کند و در اثر این انتقال حرارت، بخار آب به دست آید. این بخار آب نیز در قسمت دیگری از دستگاه، به آب مقطر تبدیل میشود. با مدلسازی عملکرد این مبدل بازیاب گرما، کارکرد آن در شرایط مختلف و تاثیر متغیرهای متفاوت (مثل ضخامت جداره مبدل بازیاب گرما، مقدار تلفات حرارتی دیگ و .....) بر مقدار انرژی بازیافتی، بررسی شده است. در این تحقیق، دمای محصولات احتراق و تلفات حرارتی پنج عدد دیگ آب گرم واقع در پنج مکان متفاوت را به دست آورده و با منظور کردن مقادیر عملی این متغیرها در مدلسازی، مقدار انرژی بازیافتی، از تلفات حرارتی هریک از این پنج عدد دیگ آب گرم را نیز محاسبه کردهایم. این مدلسازی با استفاده از قوانین ترمودینامیکی، انتقال حرارت و روابط مربوط به طراحی مبدلهای حرارتی، انجام شده است. نتایج این مدلسازی نشان میدهد که با بازیافت بخش کوچکی از تلفات حرارتی یک دیگ آب گرم، با ظرفیت حرارتی دو میلیون کیلوکالری در ساعت، میتوان ده لیتر بر ساعت، آب مقطر تهیه کرد.کلیدواژه ها
مدلسازی، مبدل بازیاب گرما، دیگ های آبگرم، تلفات حرارتی، محصولات احتراقمقالات مرتبط جدید
- بازنگری در حکمرانی آب زیر سایه میراث آب بندان ها در شمال ایران
- شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر هوشمندسازی کسب وکار در صنعت بیمه
- به سوی تحول دیجیتال، رویکرد COVID یا CCVID۱ (ارائه الگوی پیاده سازی تحول دیجیتال در شرکت های بیمه ای)
- ارائه مدل کسب و کار مبتنی بر فناوری بیمه« اینشورتک» برای استارتآپهای بیمه
- تحلیل تطبیقی هوشمندسازی کسب و کار در صنعت بیمه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.