امکان سنجی فنآوریهای نوین بهره برداری از فاضلاب شهری جهت استفاده در مصارف کشاورزی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
- کد COI اختصاصی: ETEC02_127
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 995
نویسندگان
بخش مهندسی مکانیک سیستم های کشاورزی دانشگاه ارومیه
گروه تحقیقاتی سوختهای زیستی
چکیده
افزایش جمعیت جهان و تولید مقادیر فراوان فاضلابها و پسابهای صنعتی و شهری، تهدیدی جدی برای محیط زیست و کشاورزی پایدار محسوب می شود. برای روشن نمودن اهمیت موضوع می توان به کاهش 80 درصدی سهم سرانه آب برای کشور ایران در طول 50 سال اخیر اشاره کرد. سیستمهای متنوعی برای باریافت و تصفیه فاضلاب توسعه یافته اند و تحقیقات وسیعی در این راستا انجام شده است. از طرفی تکنولوژیهای قدیمی دارای معایب مهمی میباشند که محققان را بر آن داشته تا طراحیهای نوینی را عرضه نمایند. از مهمترین معایب این سیستم ها می توان به بازده پایین، هضم غیر کامل مواد اولیه، عدم کنترل کافی بر فرآیند و COD نهایی بالا اشاره نمود. به همین دلیل نیازی جدی به سیستم های با کیفیت و بهره وری بالاتر احساس می شود که بتواند حداقل استانداردهای زیست محیطی پایش فاضلابها را برآورده سازد. در این مقاله تکنولوژیهای نوین تصفیه و پایش فاضلاب در جهان نظیر MBR و FBR و UASB مورد بررسی قرار گرفته و جوانب مختلف اقتصادی، مهندسی و کاربردی آنها بحث شده است. علاوه بر آن مزایای این تکنولوژی ها در مقابل معایب سیستمهای قدیمی ذکر شده و در نهایت با ملاحظه شرایط کاری و نیز بسترهای موجود در حوزه کشاورزی کشور، سیستم مطلوب برای فرایند غیر هوازی تصفیه فاضلابهای شهری و پسابها پیشنهاد شده است.کلیدواژه ها
فرآیند غیرهوازی، پایش فاضلاب، تکنولوژی های نوین، محیط زیست، کشاورزی پایدارمقالات مرتبط جدید
- بازنگری در حکمرانی آب زیر سایه میراث آب بندان ها در شمال ایران
- شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر هوشمندسازی کسب وکار در صنعت بیمه
- به سوی تحول دیجیتال، رویکرد COVID یا CCVID۱ (ارائه الگوی پیاده سازی تحول دیجیتال در شرکت های بیمه ای)
- ارائه مدل کسب و کار مبتنی بر فناوری بیمه« اینشورتک» برای استارتآپهای بیمه
- تحلیل تطبیقی هوشمندسازی کسب و کار در صنعت بیمه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.