نگاهی جدید در بهینه سازی مصرف انرژی: استفاده از پرده در پشت پنجره ها، مطالعه موردی: کتابخانه فردوسی مشهد
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
- کد COI اختصاصی: ETEC02_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1124
نویسندگان
کارمند شهرداری مشهد، کارشناسی ارشد مهندسی صنایع
کارشناس ارشد شرکت مشاوران انرژی بهپویان، کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک
چکیده
بهینه سازی مصرف انرژی و یا ممیزی انرژی در ساختمان به طور کلی تحلیل و پردازش اطلاعات انرژی برای ساختمان، پیدا کردن گلوگاه های انرژی و یافتن پارمترهایی است که به کمک می کند مصرف انرژی در ساختمان پایین تر بیاید. فرصتهای صرفه جویی انرژی مجموعه اقداماتی است که در نتیجه آن مصرف انرژی در ساختمان کاهش می یابد. پارامتر زمان بازگشت سرمایه، محک مناسبی برای ارزیابی راهکارها می باشد که راهکارها می توانند از این منظر دسته بندی شوند. این مشخصه برای دو دیدگاه ملی و مصرف کننده مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین این راهکارها در سه سناریو بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت تقسیم بندی شده اند. ۱۵ راهکار برای ممیزی انرژی کتابخانه فردوسی مشهد بااستفاده از نرم افزار Carrier مدل شده است که برای هر راهکار میزان هزینه سرمایه گذاری، مقدار صرفه جویی و زمان بازگشت سرمایه از دیدگاه ملی و مصرف کننده محاسبه گردیده است. در بین این ها، راهکار استفاده از پرده در پشت پنجره ها بصورت خاص با دیگر راهکارها مقایسه شده است که در کل از منظر بازگشت سرمایه جایگاه هشتم را کسب کرد. نتایج نشان می دهد با توجه به هزینه بسیار ناچیز این راهکار در مقایسه با دیگر راه ها، از پتانسیل بیشتری برای استفاده برخورداز است؛ بطوریکه با بهینه سازی جنس و وضعیت قرار گیری پرده می توان راندمان را تا حدود ۱۵ تا ۳۰ درصد افزایش داد.کلیدواژه ها
ممیزی انرژی، بهینه سازی، بازگشت سرمایه، پرده، Carrierمقالات مرتبط جدید
- بازنگری در حکمرانی آب زیر سایه میراث آب بندان ها در شمال ایران
- شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر هوشمندسازی کسب وکار در صنعت بیمه
- به سوی تحول دیجیتال، رویکرد COVID یا CCVID۱ (ارائه الگوی پیاده سازی تحول دیجیتال در شرکت های بیمه ای)
- ارائه مدل کسب و کار مبتنی بر فناوری بیمه« اینشورتک» برای استارتآپهای بیمه
- تحلیل تطبیقی هوشمندسازی کسب و کار در صنعت بیمه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.