اثر اختلالی توربین های بادی بر روی سیستم های راداری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین­ المللی رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی
  • کد COI اختصاصی: ETEC02_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1741
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا حسینی

سازمان آب و برق خوزستان

یاسر حسینی

دانشگاه محقق اردبیلی،دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان

چکیده

توربین بادی از جمله مولدهای پاکی می باشد که توسعه و استفاده از آنها جهت تامین بخشی از انرژی مورد نیاز، در دستور کار بسیاری از کشورهای جهان قرار گرفته است. با توجه اینکه توسعه و بالا بردن ظرفیت نصب این توربینها مقرون به صرفه تر بوده و یا به زبانی دیگر هزینه تولید را کاهش می دهد، غالب شرکت-های فعال در زمینه انرژی، تمایل به استفاده از تمامی پتانسیل منطقه جهت نصب این مولدها میباشند. اما باید دقت داشت که جهت احداث و یا توسعه بیشتر سایتهای بادی علاوه بر شرایط توپوگرافی، زمین شناسی، باد و شبکه توزیع میبایست منطقه را از نظر خصوصیات راداری و مخابراتی نیز مورد بررسی قرار داد. مطالعات صورت گرفته حاکی از آن است که توربینهای بادی با مدولاسیون امواج ارسالی از سوی رادارها سبب ایجاد اشتباهات بر روی سیستمهای راداری میگردند. هدف ما در این مقاله بررسی اثرات ناشی از توربین بادی (و در نتیجه مزارع بادی) بر روی انواع سیستم های راداری اعم از رادارهای هواشناسی، ناوبری و نظامی می باشد. نتایج حاصل از مطالعات نشان دهنده آن است که مزارع بادی به دلیل ایجاد اثرات سایه، پراش و دوپلری(به جهت چرخش پره های توربین) سبب خطا در اندازه گیری داده های بارش و سرعت باد توسط رادارهای هواشناسی و همچنین خطا در تعیین محل دقیق هواپیما در آسمان توسط رادارهای نظامی یا ناوبری فرودگاهها می گردند. مهمترین پارامتر جهت بررسی اختلالات راداری ممکن و لذا تعیین بهترین سایت بادی، محاسبه سطح مقطع راداری (RCS) توربین بادی می باشد. اهمیت این موضوع برای مناطق مرزی کشور که غالبا دارای پتانسیل مناسب جهت احداث مزارع بادی می باشند بسیار زیاد می باشد. در این مقاله با محاسبه سطح مقطع راداری توربین بادی و بررسی اثرات اختلالی ممکن، به طور اجمالی به بررسی دو سایت پیشنهادی آبادان و ماهشهر در منطقه خوزستان و همچنین سایتهای منجیل و هرزبیل در شمال کشور می پردازیم.

کلیدواژه ها

مزارع بادی، رادار، مدولاسیون، پراش، اثر دوپلری، سطح مقطع رادار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.