بررسی رفتار سایشی پوشش های کروم سخت حاوی نانوذرات کاربید تنگستن روی آلومینیوم به روش آبکاری پالسی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نهمین کنگره سرامیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICC09_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1751
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا تبیانی پناه

دانشکده مهندسی متالورژی و مواد پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

احمدعلی آماده

دانشکده مهندسی متالورژی و مواد پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

رضا تیما

دانشکده مهندسی متالورژی و مواد پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

چکیده

پوشش های کروم سخت به علت داشتن خواصی چون سختی و مقاومت به سایش بالا کاربردهای زیادی در صنعت از جمله صنایع خودروسازی و هواپیمایی دارد؛ اما یکی از نقاط ضعف آنها به دلیل داشتن میکروترکها، مقاومت به خوردگی ضعیف آنهاست. سختی این پوشش ها نیز با افزایش دما کاهش می یابد. برای حل این مشکل معمولا از پوششهای کامپوزیتی استفاده می شود که یکی از این روشها افزودن نانو ذرات به پوشش کروم سخت است. افزودن نانو ذراتی مثل WC می تواند با حفظ سختی، خواص سایشی و خوردگی پوششهای کروم سخت را بهبود بخشد. [ 2،1] در این تحقیق پوشش نانوکامپوزیتی کرم-کاربیدتنگستن با استفاده از جریان پالسی مربعی روی آلومینیوم آلیاژی ایجاد شد.تاثیر پارامترهای آبکاری مانند غلظت سورفکتانت SDS و افزودنی ساخارین به عنوان ریزکننده، دانسیته جریان، سیکل کاری و فرکانس بر روی سختی، درصد وزنی ذرات و نحوه توزیع آنها در پوشش بررسی شد. در این تحقیق ، سعی شد عواملی همچون نوع حمام، دما، pH و میزان تلاطم ثابت در نظر گرفته شوند. به علاوه، تاثیر پارامترهای آبکاری بر رفتار سایشی پوشش مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی مورفولوژی سطح پوشش و توزیع ذرات و درصد وزنی آن ها در پوشش از میکروسکوپ الکترونی روبشی مجهز به آنالیزور EDS و جهت بررسی خواص پوشش آزمون های سختی و سایش استفاده شد. نتایج نشان داد که افزایش غلظت ساخارین به حمام، به کاهش درصد وزنی ذرات و افز ایش غلظت SDS تا 1 گرم بر لیتر به افزایش درصد وزنی ذرات و کاهش قطر ذرات و توزیع بهتر آن ها در پوشش منجر می شود. همچنین با افزایش دانسیته جریان تا 30 آمپر برد سی متر مربع و افزایش فرکانس از 1 تا 1000 هرتز به افزایش حضور ذرات در پوشش و افزایش سختی پوشش منجر می شود. با افزایش سیکل کاری نیز حضور ذرات در پوشش کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

آبکاری، کروم سخت، پوششهای کامپوزیتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.