نقد فمنیستی سه قطره خون صادق هدایت بر مبنای مدل زبان شناختی شوالتر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی آموزش زبان انگلیسی، ادبیات و مترجمی
  • کد COI اختصاصی: TELT01_378
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2567
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادیا غضنفری مقدم

کارشناس ارشد مطالعات ترجمه، دانشگاه شهید باهنر کرمان

شهرام رئیسی سیستانی

استادیار و رئیس بخش زبانهای خارجی دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

تحلیل گفتمان آثار ادبی یکی از مؤثرترین شیوه های پرده برداری از الگوهای رفتاری و کلامی افراد یک جامعه میباشد و خود مطالعه ایست بر فرهنگ و هنجارهای اجتماعی آن ملت. الگوهای اجتماعی همچنین تفکیک جنسیتی میشوند و با توجه به این مهم، تعاملات اجتماعی افراد را جهت داده و انتظارات و تعصبات خاصی در اذهان آنها به وجود می آورند. متون ادبی نیز بر پایه همین انتظارات و تفکرات پرورانده شده و پیام خود را به مؤثرترین شیوه منتقل می کنند. داستان کوتاه سه قطره خون صادق هدایت، با بهره گیری از این الگوها، و بخصوص الگوهای کلامی و رفتاری تفکیک شده جنسیتی پیام اصلی داستان ( خطاکاری رخساره و بی گناهی احمدمیرزا) را با مثبت نمایی شخصیتهای مذکر و منفی نمایی شخصیتهای مؤنث ، منتقل کرده است. سوال پژوهش حاضر این است که هدایت چگونه توانسته منفی بودن شخصیتهای مؤنث این داستان و مثبت بودن شخصیتهای مذکر را برجسته سازد؟ به منظور بررسی چگونگی استعمال این الگوها در پیکره مطالعه مدل نقد فمنیستی زبانشناختی شوالتر اتخاذ و الگوها برطبق آن تحلیل گشتند

کلیدواژه ها

گفتمان، نقد فمنیستی زبانشناختی، جنسیت، سه قطره خون، صادق هدایت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.