بررسی تطبیقی یکی از اصول دستور جهانی- اصل محلیت- در زبان عربی و انگلیسی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی آموزش زبان انگلیسی، ادبیات و مترجمی
- کد COI اختصاصی: TELT01_129
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1193
نویسندگان
دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی
دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش زبان
چکیده
تئوری دستور جهانی که نوام چامسکی نظریه پرداز آن است مدعی است که یادگیری زبان از پیش برنامه ریزی شده و یک توانایی بیولوژیک در انسان است. از منظر این تئوری همه ی زبان های طبیعی ویژگی های مشترکی دارند که می توان آن را تحت عنوان «اصول مشترک» دسته بندی کرد.یکی از این اصول مشترک، اصل محلیت(locality) است، بدین معنا که هر یک از نقش های دستوری در کوتاه ترین فاصله نسبت به جایگاه اصلی شان تغییر محل می دهند. این اصل، امکانی نحوی برای تغییر جملات و خلق جملات جدید است.در این مقاله به بررسی تطبیقی زبان عربی به عنوان نماینده ی زبان های سامی و زبان انگلیسی به عنوان نماینده زبان های هندوراوپایی می پردازیم. اصل محلیت در زبان عربی نقشی فراتر از کاربردهای نحوی می یابد و در خدمت معناشناسی(semantic) به ایفای نقش می پردازد. تفاوت های بنیادی این زبان ها در اشتقاق و دستور که به اختلاف کاربرد اصل محلیت منجر می شود مبحث دیگری است که در این مقاله مورد توجه قرار می گیردکلیدواژه ها
دستور جهانی، محلیت، نحو، معنا شناسی، زبان عربی، زبان انگلیسیمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.