کارآفرینی و فرهنگ کارآفرینی سازمان، الزامات و ویژگی ها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: FNCAM01_403
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 731
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد یزدان بخش

عضو هیات علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد آباده درجه: مربی

چکیده

امروزه اندیشمندان کارآفرینی را به مثابه استراتژی مناسب برای گسترش بهره‌وری و توسعه سازمان تلقی می‌کنند و بر این باورنند که کارآفرینی موجب ارتقای بهره‌وری در سطوح مختلف فردی، گروهی، سازمانی، ملی و بین‌المللی می شود که این امر نیاز به بستری مناسب در سازمان دارد. لذا در دنیای در حال تحول امروز، کامیابی از آن جوامع و سازمان هایی است که بین منابع کمیاب و قابلیت های مدیریتی و کارآفرینی منابع انسانی و سازمانی خود رابطه معنی داری برقرار سازند. به عبارتی دیگر جامعه و سازمانی می‌تواند در مسیر توسعه، حرکتی رو به جلو داشته باشد که با ایجاد بسترهای لازم منابع انسانی و سازمانی خود را به دانش و مهارت کارآفرینی مولد تجهیز کند، تا آن ها با استفاده از این توانمندی ارزشمند، سایر منابع جامعه و سازمان را به سوی ایجاد ارزش و حصول رشد و توسعه، مدیریت کنند. از سوی دیگر کارآفرینی برای توسعه اقتصادی یک جامعه به عنوان یکی از ارزان ترین ابزارها با بهترین نتیجه و بیشترین کارآیی مطرح است، و فرهنگ لازم برای این منظور از اهمیت خاصی برخوردار است. لذ ا بستر لازم جهت ایجاد کارآفرینی سازمانی، آماده سازی فرهنگ آن سازمان خواهد بود. در این مقاله، ابتدا به تعریف کارآفرینی، فرهنگ، فرهنگ کارآفرینی و نظریه های، فرهنگ کارآفرینی در سازمان می پردازیم و سپس فرهنگ سنتی سازمان و فرهنگ کارآفرینانه، تاثیر متقابل فرهنگ و کارآفرینی، الزامات تغییر در فرهنگ سازمانی و نقش فرهنگی دانشگاه در توسعه کارآفرینی مورد بررسی قرار می گیرد. در پایان با بررسی فرهنگ کارآفرینی کار در ایران و سایر کشورها، راه کارهای توسعه‏ی فرهنگ کارآفرینی در ایران را شرح می دهیم.

کلیدواژه ها

کارآفرینی، فرهنگ، فرهنگ کارآفرینی،فرهنگ کارآفرینانه، فرهنگ سنتی کارآفرینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.